luni, iulie 26, 2021

Fie că sunteți singur, căutați dragostea la distanță sau că locuiți cu partenerul în carantină, experții spun că există mai multe moduri în care puteți ridica așteptările și puteți sărbători în siguranță

sărbătoarea iubirii.

 • Ziua Îndrăgostiților poate arăta diferit în timpul COVID-19.
 • Există încă modalități de a sărbători Ziua Îndrăgostiților în siguranță, în ciuda pandemiei.
 • Decorarea spațiului sau plimbarea sunt modalități festive de a onora ziua.

Ciocolata, florile, cina și dansul aduc aminte de Zilele Îndrăgostiților din trecut. Dar anul acesta, ziua iubirii poate arăta diferit.

„Cuplurile și cei singuri se simt, în general, copleșiți, așa că ziua Ziua Îndrăgostiților pare să fie cel mai îndepărtat lucru din mintea lor în multe cazuri”, a declarat pentru Healthline dr. Jess O’Reilly.

Stresul

oboselii online, munca, șomajul, gestionarea școlilor la domiciliu, teama de a nu se îmbolnăvi și multe altele pot face mai mult decât să păstreze romantismul la o distanță mare.

Stresul prelungit poate afecta, de asemenea, sănătatea mentală și fizică.

„Dacă este prelungit, stresul cronic poate afecta comunicarea dintre sistemul imunitar și accesul hipotalamus-hipofiză-suprarenală, care poate afecta negativ starea de spirit, sănătatea mintală, nivelurile de energie (precum și metabolismul)”, a spus O’Reilly.

„Această uzură a corpului nostru afectează dispozițiile și relațiile noastre.

Acest lucru nu înseamnă că relațiile suferă, dar este posibil să nu fim atât de concentrați pe romantism sau contact intim, temele pe care tindem să le asociem cu ziua Ziua Îndrăgostiților “.

În plus, restricțiile asupra mesei în interior și alte forme de divertisment pot face ca sărbătoarea să fie o provocare.

Totuși, Lawrence Lovell, consilier pentru sănătate mintală și fondator al Breakthrough Solutions, spune că există motive întemeiate să sărbătorim.

„Sărbătorile și tradițiile oferă bucurie și insuflă un sentiment de anticipare pozitivă. Această anticipare stimulează emoția

și dorința. Ne ajută cu adevărat starea de spirit și atitudinea în perioadele în care trebuie să navigăm prin provocarea și dificultățile de aici și acum ”, a declarat Lovell pentru Healthline.

Experții sugerează să ia în considerare următoarele idei și alternative pentru a sărbători în siguranță Ziua Îndrăgostiților în timpul pandemiei COVID-19.

 1. Scade presiunea

Dacă planificând ceva pentru ziua reală a Zilei Îndrăgostiților adaugă mai mult stres vieții tale, O’Reilly spune că îți dezactivezi atenția pe 14 februarie.

„Nu trebuie să sărbătorești dragostea, romantismul

sau contactul intim astăzi. În schimb, gândiți-vă la modalități de a investi zilnic în relație. Ce poți face pentru a-ți surprinde iubirea mâine și a doua zi? ” a spus ea.

Doctorul a continuat să sublinieze importanța gesturilor mici precum făcutul cafelei de dimineață sau a ceaiului.

„Investițiile zilnice sunt mai importante decât o singură sărbătoare în februarie”, a spus ea.

 1. Schimbați-vă rutina zilnică

Concentrați-vă pe întreruperea rutinei cu partenerul atunci când sărbătoriți Ziua Îndrăgostiților, spune Lovell.

„Nu trebuie să fie drastic pentru a fi special”, a spus el.

De exemplu, dacă de obicei luați cina și mergeți la un film cu partenerul dvs., schimbați-l prin:

 • o petrecere de dans chiar acasă
 • Scrierea unei scrisori de dragoste
 • Comandați flori sau bomboane de ciocolată
 • Jucați un joc
 • Pregătirea unei băi pentru sau cu partenerul tău
 • Decorează-ți spațiul cu baloane

„Cea mai importantă parte a Zilei Îndrăgostiților și a altor sărbători este să vă acordați o atenție individuală momentului – adică mai mult contact vizual, să exprimați aprecierea, să vă exprimați recunoștința și să arătați dragoste”, a spus Lovell.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri