Categories: Ştiri sănătate

Testele COVID destinate elevilor, refuzate la recepție pe motiv că ar fi existat o întârziere de 30 ore la livrare. Ce se întâmplă cu stocul este alarmant

Testarea copiilor, în școli, este un pas important pentru a pune capăt pandemiei. Aceste teste ar putea limita răspândirea virusului în colectivitate și în familii, reducând riscul de îmbolnăvire și deces.

Cu toate acestea, de la implementarea acestui demers care prevede testarea elevilor în școli, au fost întâmpinate anumite probleme de logistică. Distribuirea și testarea în timp util au avut, uneori, de suferit.

În repetate rânduri, aceste acțiuni ar putea pune în pericol sănătatea copiilor și apropiaților prin diagnosticarea târzie.

Ce se întâmplă cu testele COVID destinate școlilor?

Potrivit unei informări oficiale, DDS Diagnostic are în stoc peste 2 milioane de teste încă din data de 4 decembrie 2021, contractate de DSU-IGSU în urma unei licitații câștigate de DDS Diagnostic, pe bază de competiție deschisă și transparentă, dar refuzate la recepție de IGSU, pe motiv că ar fi existat o întârziere de 30 ore la livrare. Ca urmare a acestei situații, distribuția de teste în școli a fost amânată, cu riscurile aferente privind infectarea copiilor.

DDS Diagnostic a furnizat toate documentele necesare, documente care demonstrează că livrarea a fost întârziată 30 de ore din motive imprevizibile și în afara posibilității de control a companiei, cauzate de apariția noii tulpini Omicron. Camera de Comerț și Industrie a României, autoritatea legală în domeniu, a emis în acest sens Avizul privind existența cazului de forță majoră pentru această situație, aviz legal, nerecunoscut de DSU – IGSU, care a invocat motive procedurale, birocratice, fără legătură cu starea de fapt.

După 30 de zile, în 5 ianuarie 2022, DDS Diagnostic a reușit să obțină o întâlnire la nivelul conducerii IGSU, care a fost neconcludentă. Reprezentanții IGSU încă nu au acceptat argumentele raționale pentru rezolvarea crizei, în contextul în care, chiar în timpul audienței, Șeful DSU a anunțat public că nu vor fi teste în școli și că nu există stocuri.

DDS Diagnostic precizează că testele sunt încă în București și criza poate fi astfel depășită. Testele sunt gata de livrare de îndată, în interesul elevilor, cadrelor didactice și funcționării sistemelor de educație și de sănătate, în efortul de a limita răspândirea pandemiei.

DDS Diagnostic a informat despre situație autoritățile Statului Român: Președinție, Prim Ministru, Ministru de Interne, Ministrul Sănătății, Ministrul Educației, ONAC, DSU-IGSU.

În urma comunicărilor incomplete a DSU către public și în urma cererilor jurnaliștilor, DDS Diagnostic a organizat în luna Decembrie o conferință de presă specială alături de Camera de Comerț a României și reprezentanți ai mediului de afaceri. DDS Diagnostic apreciază în mod deosebit și mulțumește reprezentanților mass-mediei pentru relatările făcute în această perioadă.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

5 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

35 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică