Categories: Ştiri sănătate

Testul Babeș-Papanicolau este gratuit pentru femeile cu domiciliul în sectorul 1 al Capitalei

Testul Babeș-Papanicolau și examenul auxiliar se efectuează gratuit pentru femeile din Sectorul 1. Testul trebuie făcut de absolut orice femeie după începerea activității sexuale.

Dacă nu există niciun fel de probleme, recomandarea este ca acest test să se efectueze anual. Dacă sunt probleme care trebuie urmărite, testul trebuie făcut la intervalul pe care îl recomandă medicul specialist care a depistat respectivele probleme. Testul identifică de timpuriu celulele cu potențial malign din colul uterin, chiar înainte ca ele să ajungă în acest stadiu.

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, a început o campanie în acest sens, pentru a facilita femeilor din Sectorul 1 depistarea cancerului de col uterin încă din stadiul incipient.

Recoltările se fac zilnic, de luni până vineri, iar programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din strada Caraiman 33A, sector 1, București, sau sunând la numărul de telefon: 021.2244073.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului, cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele, după cel mamar. În plus, țara noastră se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența bolii și pe primul loc la mortalitatea cauzată de această boală.

Cancerul de col uterin se poate diagnostica încă din stadiul incipient, când poate fi tratat complet, prin testul Babeș–Papanicolau, dacă acesta este efectuat anual. Prin acest test, se pot depista celulele anormale înainte ca ele să se transforme în celule tumorale.

Complexul Multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor. Acesta dispune de cabinete dotate cu aparatură de ultimă generație: ginecologie, planificare familială, oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, cardiologie și ORL, etc. Pentru mai multe detalii legate de serviciile oferite puteți accesa site-ul www.cmcaraiman.ro.

Recent Posts

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

17 minute ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

46 de minute ago

Lipsa acestei vitamine predsipune la demență și insuficiență cardiacă. Aproape jumătate dintre vârstnici au carență

Aproape jumătate dintre persoanele vârstnice se confruntă cu lipsa unei vitamine esențiale pentru creier.  Datele…

o oră ago

O femeie a murit după ce copilul ei care sunase la salvare nu a fost luat în serios de operatori

O femeie din SUA a murit după ce baiețelul ei, în vârstă de 5 ani,…

2 ore ago

Anunț îngrijorător al meteorologilor. România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit

România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit. Un val polar a coborât asupra României, manifestându-și…

2 ore ago

Care e suma maximă cu care poate crește pensia la recalculare

Cu cât poate crește pensia la recalculare? Va fi realizată o recalculare integrală a pensiilor,…

3 ore ago

Citeste si: