sâmbătă, octombrie 23, 2021

Testul Babeș-Papanicolau și examenul auxiliar se efectuează gratuit pentru femeile din Sectorul 1. Testul trebuie făcut de absolut orice femeie după începerea activității sexuale.

Dacă nu există niciun

fel de probleme, recomandarea este ca acest test să se efectueze anual. Dacă sunt probleme care trebuie urmărite, testul trebuie făcut la intervalul pe care îl recomandă medicul specialist care a depistat respectivele probleme. Testul identifică de timpuriu celulele cu potențial malign din colul uterin, chiar înainte ca ele să ajungă în acest stadiu.

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, a început o campanie în acest sens, pentru a facilita femeilor din Sectorul 1 depistarea cancerului de col uterin încă din stadiul incipient.

Recoltările se fac zilnic, de luni

până vineri, iar programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din strada Caraiman 33A, sector 1, București, sau sunând la numărul de telefon: 021.2244073.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului, cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele, după cel mamar. În plus, țara noastră se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența bolii și pe primul loc la mortalitatea cauzată de această boală.

Cancerul de col uterin se poate diagnostica încă

din stadiul incipient, când poate fi tratat complet, prin testul Babeș–Papanicolau, dacă acesta este efectuat anual. Prin acest test, se pot depista celulele anormale înainte ca ele să se transforme în celule tumorale.

Complexul Multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor. Acesta dispune de cabinete dotate cu aparatură de ultimă generație: ginecologie, planificare familială, oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, cardiologie și ORL, etc. Pentru mai multe detalii legate de serviciile oferite

puteți accesa site-ul www.cmcaraiman.ro.

Ultimele stiri