Categories: Ştiri sănătate

Testul de sânge care depistează peste 50 de tipuri de cancer

Rezultatele studiilor NHS ale biopsiei lichide arată că testul Galleri are potențialul de a detecta cancerul la persoanele cu simptome

Un test de sânge pentru mai mult de 50 de forme de cancer ar putea ajuta la accelerarea diagnosticării și la accelerarea tratamentului pentru pacienți, sugerează un studiu.

Rezultatele studiului NHS ale biopsiei lichide, publicate la cea mai mare conferință de cancer din lume din SUA, sugerează că testul de sânge Galleri are potențialul de a detecta și de a exclude cancerul la persoanele cu simptome, potrivit The Guardian.

Testul detectează fragmente minuscule de ADN tumoral în fluxul sanguin. Acesta alertează medicii dacă a fost detectat un semnal de cancer și prezice unde din organism ar fi putut proveni acel semnal.

Experții au salutat rezultatele studiului, dar au spus că vor fi necesare mai multe cercetări înainte ca testul, realizat de compania californiană Grail, să poată fi implementat în sistemele de sănătate.

Studiul Symplify, condus de Universitatea din Oxford, a implicat 5.461 de persoane din Anglia și Țara Galilor, care au fost trimiși la spital de către medicul de familie cu suspiciune de cancer. Rezultatele studiului au fost prezentate la reuniunea anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică din Chicago.

Testul a dezvăluit corect două treimi din cazurile de cancer în rândul celor din studiu. În 85% dintre aceste cazuri pozitive, a fost, de asemenea, capabil să identifice locul inițial al cancerului. A fost mai precisă la pacienții mai în vârstă și la cei cu cancere mai avansate, conform rezultatelor studiului.

Mark Middleton, profesor de medicină experimentală a cancerului la Oxford, care a condus studiul, a spus că testul are „potențialul de a identifica persoanele care urmează să-și consulte medicul de familie, care în prezent nu sunt trimise de urgență pentru a investiga cancerul… dar care au nevoie de testare”.

De asemenea, testul de sânge ar putea accelera diagnosticul „acolo unde nu este sigur care cale de diagnosticare rapidă este cea corectă”, a mai spus Middleton.

„Cel mai important beneficiu al acestui test de sânge este potențialul de a diagnostica cancerele mai devreme; al doilea și al treilea au potențialul de a ajuta la atingerea țintelor de cancer (și, prin urmare, la reducerea timpului de așteptare a pacienților) prin reducerea numărului total de teste necesare pentru diagnosticarea cancerelor.”

Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a cerut prudență, dar a adăugat: „Acesta este un studiu important care arată că ne îndreptăm către o eră în care testele de sânge pentru cancer, alături de alte teste ale pacienților simptomatici, ar putea avea un impact într-adevăr asupra unui diagnostic precoce și îmbunătățirea semnificativă a rezultatului clinic.”

 

 

Recent Posts

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

15 minute ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

10 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

10 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

11 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

11 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

12 ore ago

Citeste si: