Tipurile de carne pe care NU trebui să le mai consumi după 50 de ani

 În ultimul timp, oamenii se gândesc la o alimentație sănătoasă. Consumul excesiv de carne poate contribui la creșterea riscului de boli cardiovasculare, diabet, obezitate și alte afecțiuni grave. Iar unele tipuri de produse din carne pot avea un impact negativ asupra sănătății persoanelor peste 50 de ani.

Lista acestora include carne procesată, carne roșie, afumată, carne cu conținut ridicat de grăsimi, relatează The Health Site.

Carnea procesată

Carnea procesată include următoarele produse, cârnați și orice fel de carne afumată. Cercetările au arătat de mult timp că aceste produse din carne conțin multe componente nocive care pot provoca daune grave organismului uman, relatează sursa citată.

Carne afumată

Această metodă de preparare este cunoscută de mult timp pentru a produce substanțe cancerigene. De asemenea, producătorii adaugă adesea diverse arome și aditivi care creează un stres suplimentar. Persoanele de peste 50 de ani ar trebui să evite carnea afumată.

Carnele cu un continut mare de grasimi cresc riscurile de: hipertensiune arteriala, ateroscleroza, accident vascular cerebral si alte boli. Atunci când alegeți produse din carne, trebuie luată în considerare cantitatea de grăsime.  Acest sfat ar trebui să fie urmat și de tinerii care au grijă de propriul corp.

Produse din carne procesată

Cârnații, conservele și alte produse din carne procesată conțin adesea cantități mari de conservanți, sare și aditivi. Toate acestea nu aduc niciun beneficiu organismului, ci doar suprasolicita tractul gastro-intestinal.

Carnea roșie precum carnea de vită, miel și porc are un conținut ridicat de colesterol și grăsimi saturate, ceea ce poate crește riscul de boli de inimă.

Prin urmare, acestea trebuie consumate cu prudență și alegeți tipuri cu conținut scăzut de grăsimi sau înlocuiți-le cu pește sau carne de pasăre. Conținutul de grăsimi saturate și sodiu al cărnii roșii are efecte negative asupra sănătății.

Daunele cărnii roșii se exprimă în următoarele aspecte: creștere în greutate, obezitatea, sarcină crescută asupra sistemului circulator, tulburări ale sistemului digestiv din cauza consumului excesiv de produse din carne, risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2, apariția bolilor de inimă, probabilitate crescută de a dezvolta cancer.

Consumul zilnic de carne roșie contribuie la dezvoltarea aterosclerozei – apariția plăcilor de grăsime pe pereții vaselor de sânge. Produsele din carne procesată conțin sare, conservanți, coloranți, arome și sunt considerate nesănătoase. Calitatea și compoziția cărnii roșii este direct influențată de modul în care a fost crescută.

 

Recent Posts

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

12 minute ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

32 de minute ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

52 de minute ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

o oră ago

Perfecționismul și vulnerabilitatea la depresie

Se consideră că anumite caracteristici dispoziționale specifice predispun indivizii la depresie. Un astfel de factor…

2 ore ago

TOPUL ZODIILOR care pun pe primul loc FAMILIA. Care sunt cei mai familişti nativi ai horoscopului?

Pentru unii ntivi ai horoscopului, familia înseamnă totul. Viața lor se învârte în jurul celor…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar