Sari la conținut

Ce să mănânci pentru a menține inima sănătoasă. Listă completă de alimente

alimente pentru sănătatea inimii
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Fructe benefice pentru inimă

Alimente benefice pentru inimă. Boala de inimă este principala cauză de deces la nivel mondial. S poate preveni? Ei bine, trebuie abordat un stil de viață sănătos, dar nu înseamnă doar renunțarea la obiceiurile proaste. Pe lângă exerciții fizice, este necesar să se includă o dietă sănătoasă.  

În ceea ce privește sănătatea cardiovasculară, următoarele alimente au cel mai mare impact. Ce să mănânci pentru a-ți menține inima sănătoasă? S-a demonstrat că alimentele incluse în dieta mediteraneană reduc riscul de boli de inimă, relatează The Health Site, citând cercetări publicate în Web Med.

Lista completă a alimentelor care reduc riscul de boli cardiovasculare include: fructe și legume proaspete; cereale, cereale integrale; nuci; ulei de masline; pește și carne de pasăre.

Totodată, produsele lactate nu trebuie excluse din dietă, dar este recomandat să le consumi cu moderație, mai relatează publicația. În ceea ce privește fructele care sunt bune pentru inimă, acestea ar trebui să fie bogate în calciu și potasiu. Aceste substanțe întăresc pereții vaselor de sânge, precum și mușchiul inimii. În plus, vitaminele sunt o parte integrantă a unei alimentații adecvate.

Inima are nevoie de vitamine din grupa B, precum și A și C. Avantajul vor fi acele fructe în care vitamina C predomină în exces. Este conținut în aproape toate fructele. În acest sens, rodia este unul dintre cele mai utile fructe.

Contine vitamine precum: C; E; A; Vitaminele B. Pe lângă vitaminele de mai sus, rodia conține și alte substanțe la fel de importante. Rodia crește semnificativ nivelul de hemoglobină și îmbunătățește circulația sângelui.

Fructul care ameliorează tensiunea nervoasă

Fierul din compoziția sa asigură elasticitatea vaselor de sânge, care este necesară pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular.

beneficii banane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Bananele sunt considerate unul dintre cele mai populare fructe printre cei cărora le pasă de sănătatea lor și, bineînțeles, de sănătatea vaselor de sânge și a inimii lor. Cert este că acest fruct conține o cantitate în exces de potasiu, care este necesar pentru întărirea mușchiului inimii și buna funcționare a acestuia.

Deoarece acest fruct are un exces de fier, este folosit în anemie – restabilește nivelul hemoglobinei din sânge și după acest proces întregul organism uman este vindecat. Conținutul de triptofan din banane poate pregăti o persoană pentru gânduri pozitive și astfel ameliorează tensiunea nervoasă care poate afecta inima.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel