TOP 3 legume care repară articulaţiile şi reduc inflamaţia din corp. Cataplasme ce pot fi aplicate pe locul dureros

După vârsta de 60-65 de ani, multe persoane se confruntă cu dureri reumatismale, de oase şi articulaţii, iar testele de sânge pot ajuta la detectarea prezenţei inflamaţiei în organism.

De aceea, medicii recomandă o dietă din care să nu lipsească fructele și legumele colorate, bogate în antioxidanți şi vitamine, cu rol de reducere a inflamației și protejarea articulațiilor. Există câteva legume care pot contribui la menținerea sănătății articulațiilor, oferind substanțe nutritive importante pentru cartilaj.

Broccoli este o legumă cruciferă bogată în antioxidanți, vitamina C și sulforafană. Aceste substanțe pot ajuta la reducerea inflamației și pot sprijini sănătatea articulațiilor. De asemenea, broccoli conține sulforafană, care poate avea un efect protector asupra cartilajului și poate contribui la menținerea sănătății articulațiilor.

Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, care este importantă pentru sănătatea oaselor și a cartilajului. De asemenea, conține antioxidanți și substanțe antiinflamatorii, cum ar fi vitamina C și flavonoidele, care pot sprijini sănătatea articulațiilor, potrivit bzi.ro.

Ghimbirul este o rădăcină cu proprietăți antiinflamatorii puternice. Consumul de ghimbir poate ajuta la reducerea durerii și inflamației asociate cu afecțiuni articulare, precum artrita. Poate fi consumat sub formă de ghimbir proaspăt adăugat în diverse preparate sau sub formă de ceai de ghimbir.

10 cataplasme ce pot fi aplicate pe locul dureros

4. Ceapa. Sub formă de cataplasme, se foloseşte ceapă crudă tocată, care se aplică pe locul dureros timp de câteva ore. De asemenea, se poate folosi ca decoct din trei cepe tăiate necurăţate de foi, care se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute – se ia câte un pahar dimineaţa şi seara, la culcare.

5. Tinctură de Lemn-dulce. Are rol puternic antiinflamator şi se administrează câte o linguriţă de tinctură, de 3 ori pe zi, diluată în puţină apă (sau în ceai), înaintea meselor principale, pe durata a 30 de zile. După 1-2 săptămâni de pauză, se poate repeta cura.

6. Ghimbirul. Se utilizează rădăcina (uscată sau proaspătă) de ghimbir. Reduce durerea articulară precum și inflamația în cazul pacienților cu poliartrită reumatoidă și artroză, având proprietăți asemănătoare ibuprofenului. Se recomandă utilizarea unor doze zilnice cuprinse între 500 și 1000 mg, cu efect în reducerea durerilor de șold și de genunchi. Atenţie: Poate interfera cu medicația anticoagulantă.

7. Capsaicina. Este un antioxidant puternic care se regăseşte în structura ardeiului iute, cu efect de încălzire. Se poate aplica local sub formă de cremă/gel sau plasturi, stimulând anumiți receptori nervoși, având ca efect producerea senzației de căldură-arsură locală. Sunt studii care evidențieaza rolul benefic al capsaicinei în diminuarea durerii din artroză, poliartrita reumatoidă și fibromialgie, prin aplicarea locală a aproximativ 0.05% capsaicină. Se recomandă aplicațiile locale de 3 ori/zi.

8. Hreanul. Cataplasmele cu hrean sunt un remediu renumit. Se dau pe răzătoare 50 g de hrean şi se amestecă bine cu 20 ml de apă şi 50 g de făină integrală. Amestecul se pune într-un săculeţ de pânză şi se aplică pe locul bolnav. Se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, după care se îndepărtează. Tratamentul trebuie repetat în fiecare seară, timp de zece zile.

9. Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens). Ingredientul principal (harpagosidul) al acestei plante originare din Africa are rol antiinflamator şi antialgic, îmbunătățind mobilitatea la pacienții cu artroză (coxartroză, gonartroză) sau dorsalgie. Se recomandă un tratament sub formă de capsule de 60 mg zilnic, timp de 8 săptămâni. Atenţie: Poate afecta ritmul cardiac şi poate provoca diaree.

10. Extractul de coada calului este un remediu eficient si pentru persoanele ce suferă de artrită, boală care deformează oasele prin pierderea flexibilităţii încheieturilor datorate pierderii de colagen.

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

23 de minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

52 de minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

o oră ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

3 ore ago

Citeste si: