Top 4 remedii naturiste pentru picioare umflate și obosite. Plus, rețeta amestecului minune a Lidiei Fecioru

Top 4 remedii naturiste pentru picioare umflate și obosite. Plus, rețeta amestecului minune a Lidiei Fecioru.

Episoadele în care ne simțim picioarele grele și umflate se întâmplă adesea din cauza căldurii sau a folosirii unei perechi incomode de pantofi, sau a statului în picioare pentru o perioadă prea mare de timp.

Pe lângă aspectul inestetic, picioarele umflate sunt și dureroase, de foarte multe ori. Ce să facem pentru a le trata? Nu este nevoie să cumpărăm geluri cu efect de cub de gheață! Din fericire, există remedii naturale testate și aprobate de bunici pentru a face picioarele să se dezumfle într-o clipă.

Top 4 remedii naturiste pentru picioare umflate și obosite

  • Când ţi s-au umflat picioarele după o zi obositoare sau pentru că e prea cald, poţi să te refaci rapid folosind rădăcina de brusture. Lasă la infuzat în 400 ml de apă o mână de plantă mărunţită, timp de 10 minut. Fă-ţi o baie la picioare timp de un sfert de oră.
  • Dacă ţi s-au inflamat tendoanele, se resorb rapid cu ghimbir. Pune opt felii de ghimbir proaspăt într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Lasă-l la infuzat 10 minute. Bea patru ceşti de ceai pe zi.
  • Folosește aloe vera. Răzuiește gelul de pe o frunză de aloe. Consumă două linguri dimineața, pe stomacul gol, amestecat cu apă sau suc natural de fructe. O altă opțiune ar fi să aplici gel proaspăt direct pe zonele umflate.
  • Un alt remediu pentru picioarele umflate este pătrunjelul. Acesta este bogat în potasiu și este un diuretic natural, care ajută organismul să elimine lichidele și sarea în exces și îmbunătățește funcția renală. Infuzia pe bază de pătrunjel pentru picioare umflate. Toacă frunzele și rădăcinile de pătrunjel (un sfert de ceașcă). Pune peste frunze o ceașcă de apă fiartă și lasă-le la infuzat aproximativ 10 minute. Adaugă miere de albine, lămâie sau ghimbir după gust.

Lidia Fecioru, rețeta amestecului minune

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune că putem face un amestec de uleiuri cu care să ne masăm picioarele, atunci când acestea se umflă şi reţin apa, având, astfel, un aspect neplăcut.

„25 ml ulei de rozmarin se amestecă cu 150 ml de ulei simplu de măsline. Apoi, se face masaj la picioare cu aceste două uleiuri amestecate.  Masajul se face seara, înainte de culcare. Atunci, se pun picioarele cu măcar 12 centimetri mai sus decât restul corpului nostru, pe o perniţă”, a recomandat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.

Mișcarea stimulează circulația sanguină şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Dacă picioarele rămân umflate pentru perioade lungi de timp, este important să te adresezi unui medic pentru a descoperi cauza problemei.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

2 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

3 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

4 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: