joi, martie 30, 2023

Top 4 remedii naturiste pentru picioare umflate și obosite. Plus, rețeta amestecului minune a Lidiei Fecioru.

Episoadele în care ne simțim picioarele grele și umflate se întâmplă adesea din cauza căldurii sau a folosirii unei perechi incomode de pantofi, sau a statului în picioare pentru o perioadă prea mare de timp.

Pe lângă aspectul inestetic, picioarele umflate sunt și dureroase, de foarte multe ori. Ce să facem pentru a le trata? Nu este nevoie să cumpărăm geluri cu efect de cub de gheață! Din fericire, există remedii naturale testate și aprobate de bunici pentru a face picioarele să se dezumfle într-o clipă.

Te-ar mai interesa: Analizele esențiale care te ajută să depistezi bol...

Top 4 remedii naturiste pentru picioare umflate și obosite

  • Când ţi s-au umflat picioarele după o zi obositoare sau pentru că e prea cald, poţi să te refaci rapid folosind rădăcina de brusture. Lasă la infuzat în 400 ml de apă o mână de plantă mărunţită, timp de 10 minut. Fă-ţi o baie la picioare timp de un sfert de oră.
  • Dacă ţi s-au inflamat tendoanele, se resorb rapid cu ghimbir. Pune opt felii de ghimbir proaspăt într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Lasă-l la infuzat 10 minute. Bea patru ceşti de ceai pe zi.
  • Folosește aloe vera. Răzuiește gelul de pe o frunză de aloe. Consumă două linguri dimineața, pe stomacul gol, amestecat cu apă sau suc natural de fructe. O altă opțiune ar fi să aplici gel proaspăt direct pe zonele umflate.
  • Un alt remediu pentru picioarele umflate este pătrunjelul. Acesta este bogat în potasiu și este un diuretic natural, care ajută organismul să elimine lichidele și sarea în exces și îmbunătățește funcția renală. Infuzia pe bază de pătrunjel pentru picioare umflate. Toacă frunzele și rădăcinile de pătrunjel (un sfert de ceașcă). Pune peste frunze o ceașcă de apă fiartă și lasă-le la infuzat aproximativ 10 minute. Adaugă miere de albine, lămâie sau ghimbir după gust.

Lidia Fecioru, rețeta amestecului minune

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune că putem face un amestec de uleiuri cu care să ne masăm picioarele, atunci când acestea se umflă şi reţin apa, având, astfel, un aspect neplăcut.

„25 ml ulei de rozmarin se amestecă cu 150 ml de ulei simplu de măsline. Apoi, se face masaj la picioare cu aceste două uleiuri amestecate.  Masajul se face seara, înainte de culcare. Atunci, se pun picioarele cu măcar 12 centimetri mai sus decât restul corpului nostru, pe o perniţă”, a recomandat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.

Mișcarea stimulează circulația sanguină şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Dacă picioarele rămân umflate pentru perioade lungi de timp, este important să te adresezi unui medic pentru a descoperi cauza problemei.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private