TOP 5 alimente care combat rapid insomnia şi asigură un somn odihnitor

Din cuprinsul articolului

Insomnia afectează peste 30% dintre adulţii din întreaga lume, iar persoanele care se confruntă cu această problemă au un risc crescut de mai multe afecţiuni medicale, precum bolile de inimă.

De multe ori, oamenii au tulburări de somn nediagnosticate, cum ar fi apneea obstructivă de somn, sau alte afecţiuni precum hipertensiune, creştere în greutate şi hipertensiune pulmonară, care pot afecta sănătatea cardiovasculară.

Medicii atrag atenţia că obținerea unui somn odihnitor este esențială pentru bunăstarea generală, iar nutriția joacă un rol esențial în promovarea unui ciclu de somn sănătos. Includerea anumitor alimente în dieta zilnică îmbunătăţeşte calitatea somnului, afectând neurotransmițătorii și hormonii care reglează somnul.

De altfel, tot mai mulți oameni se confruntă cu probleme de somn și suferă de insomnie. Acest lucru se datorează stresului sau utilizării excesive a telefonului şi a gadgeturilor.

Fructe care conţin melatonină

Însă există câteva alimente care vă pot reseta ciclul de somn. Acestea includ cireșe, vișine, banane, migdale, fulgi de ovăz, potrivit The Health Site. Cireșele sunt una dintre cele mai bune surse de melatonină.

Publicația notează că există studii care arată clar că consumul acestui fruct, la fel ca şi vişinele, ajută la restabilirea ciclului de somn. Singurul lor dezavantaj este că sunt fructe de sezon și nu sunt disponibile pe tot parcursul anului.

De asemenea, şi bananele conțin melatonină. Consumul lor ca o gustare de seară vă poate ajuta să vă relaxați și să vă pregătiți pentru culcare. Datorită formulei de vitamine (C, E, A, K, PP) și a unui număr mare de minerale, consumul lor este indicat de nutriţionişti. În plus, conținutul ridicat de fier din acest fruct previne dezvoltarea anemiei.

Bananele sunt un remediu excelent care previne formarea cheagurilor de sânge și stimulează microcirculația sângelui. Proprietățile benefice ale bananelor includ și prezența vitaminelor B, care sunt responsabile de starea sistemului nervos, metabolismul celular, concentrarea, memoria și acuitatea vizuală.

Migdalele pot fi numite și o sursă ideală de melatonină. De asemenea, conțin o cantitate mare de magneziu, care relaxează mușchii. O cantitate mică de migdale înainte de culcare poate fi benefică.

Ovăzul este o sursă excelentă de carbohidrați și melatonină. Consumul de fulgi de ovăz înainte de culcare poate ajuta la crearea unui mediu propice pentru a adormi.

Recent Posts

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

28 de minute ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

58 de minute ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

o oră ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

2 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

2 ore ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

3 ore ago

Citeste si: