Top 5 legume care dizolvă cristalele de acid uric

Atunci când alimentele sunt digerate, organismul produce acid uric, un compus organic pe bază de purine. În cantități mici, acesta este necesar pentru a menține funcționarea sistemului nervos și a unor părți ale creierului. Dar, în exces, apar leziuni ale țesuturilor la nivelul articulațiilor, stomacului și ficatului, se dezvoltă guta și alte boli.

Dacă nivelul de acid uric este ridicat, principala modalitate de îmbunătățire a stării este o dietă terapeutică completă. Se bazează pe produse care leagă și elimină în mod activ cristalele din sânge, curăță țesuturile și articulațiile.

Legumele sănătoase nu conțin purine, astfel încât acestea îmbunătățesc rapid starea în gută, hipertensiune și boli de rinichi. Publicația The Health Site subliniază că lista include anghinare, ceapă, dovleac, țelină și morcovi.

5 alimente care scad nivelul de acid uric

Pentru început, renunță la carnea afumată, la carnea roșie sub orice formă și la băuturile dulci carbogazoase. În a doua etapă, asigurați-vă că includeți în meniu legume care elimină activ acidul uric.

Anghinarea – un oaspete rar pe masa noastră este lider în conținutul de antioxidanți utili care leagă cristalele de acid uric. Leguma conține oligoelemente care accelerează metabolismul și fibre pentru funcționarea sistemului digestiv.

Ceapă, praz – fiecare tip de ceapă conține substanțe benefice care dizolvă cristalele de acid uric. La niveluri ridicate, se prepară sub formă de decoct. În timpul tratamentului, ar trebui să folosiți cel puțin 2 cepe mari pe zi.

Dovleac – nemeritat de mulți oameni, această legumă conține o cantitate imensă de caroten util, fibre, pectină, zinc și vitaminele A, C și E.

Dovleacul furnizează organismului antioxidanți puternici care protejează articulațiile și țesuturile organelor interne de deteriorare. Componentele sale elimină purinele din ficat, restabilind funcționarea acestui organ.

Țelina – în cazul gutei, această legumă utilă trebuie consumată zilnic. Ea stimulează procesul de purificare a sângelui de toxine, produse de descompunere, colesterol, leagă moleculele de acid uric și le elimină cu ajutorul urinei.

Morcovi – compoziția acestei legume delicioase este similară cu cea a dovleacului și țelinei, conține betacaroten, vitamina A și antioxidanți care îmbunătățesc compoziția sângelui.

 

Recent Posts

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

14 minute ago

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

44 de minute ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

o oră ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

2 ore ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

2 ore ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică