Sari la conținut

Top 5 legume care dizolvă cristalele de acid uric

gută
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptome extrem de dureroase care indică guta

Atunci când alimentele sunt digerate, organismul produce acid uric, un compus organic pe bază de purine. În cantități mici, acesta este necesar pentru a menține funcționarea sistemului nervos și a unor părți ale creierului. Dar, în exces, apar leziuni ale țesuturilor la nivelul articulațiilor, stomacului și ficatului, se dezvoltă guta și alte boli.

Dacă nivelul de acid uric este ridicat, principala modalitate de îmbunătățire a stării este o dietă terapeutică completă. Se bazează pe produse care leagă și elimină în mod activ cristalele din sânge, curăță țesuturile și articulațiile.

Legumele sănătoase nu conțin purine, astfel încât acestea îmbunătățesc rapid starea în gută, hipertensiune și boli de rinichi. Publicația The Health Site subliniază că lista include anghinare, ceapă, dovleac, țelină și morcovi.

5 alimente care scad nivelul de acid uric

Pentru început, renunță la carnea afumată, la carnea roșie sub orice formă și la băuturile dulci carbogazoase. În a doua etapă, asigurați-vă că includeți în meniu legume care elimină activ acidul uric.

Anghinarea – un oaspete rar pe masa noastră este lider în conținutul de antioxidanți utili care leagă cristalele de acid uric. Leguma conține oligoelemente care accelerează metabolismul și fibre pentru funcționarea sistemului digestiv.

Ceapă, praz – fiecare tip de ceapă conține substanțe benefice care dizolvă cristalele de acid uric. La niveluri ridicate, se prepară sub formă de decoct. În timpul tratamentului, ar trebui să folosiți cel puțin 2 cepe mari pe zi.

Dovleac – nemeritat de mulți oameni, această legumă conține o cantitate imensă de caroten util, fibre, pectină, zinc și vitaminele A, C și E.

Dovleacul furnizează organismului antioxidanți puternici care protejează articulațiile și țesuturile organelor interne de deteriorare. Componentele sale elimină purinele din ficat, restabilind funcționarea acestui organ.

Țelina – în cazul gutei, această legumă utilă trebuie consumată zilnic. Ea stimulează procesul de purificare a sângelui de toxine, produse de descompunere, colesterol, leagă moleculele de acid uric și le elimină cu ajutorul urinei.

Morcovi – compoziția acestei legume delicioase este similară cu cea a dovleacului și țelinei, conține betacaroten, vitamina A și antioxidanți care îmbunătățesc compoziția sângelui.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel