Top alimente pentru îmbunătățirea circulației sângelui

Circulația sângelui normală este esențială pentru alimentarea corespunzătoare a organismului cu sânge. O circulație deficitară poate cauza multe probleme de sănătate.

Există o multitudine de cauze pentru circulația deficitară. Stilul de viață nesănătos, sedentarismul, anumite afecțiuni pot crește acest risc, precum boala arterială periferică, cheaguri de sânge, varice, diabet, obezitate, sindrom Raynaud.

Iată care sunt primele semne că ai o circulație deficitară:

  • tulburări de concentrare și memorie
  • disfuncții erectile
  • vindecare lentă a rănilor, zgârieturilor
  • absența părului de pe picioare
  • unghii fragile
  • piele uscată
  • mâini și picioare reci
  • crampe musculare
  • amorțeală, furnicături
  • durere pulsantă sau înțepături la nivelul membrelor

Top alimente pentru stimularea circulației

Pește

Peștele este bogat în acizii grași Omega 3, care sunt importanți pentru buna circulație a sângelui. Consumul a cel puțin 2 porții de pește săptămânal ajută la reglarea presiunii sângelui și menține arterele curate, prevenind totodată formarea cheagurilor de sânge, aspect foarte important în îmbunătățirea circulației sângelui.

Rodia

Aceasta are un nivel ridicat de antioxidanți și nitrați. Ei sprijină circulația sanguină, ajută la dilatarea vaselor de sânge și reduc riscul de hipertensiune. Asta înseamnă că țesuturile și organele vor primi mai mult oxigen și o cantitate mai mare de substanțe nutritive. Rodia este cunoscută și pentru efectul ei energizant, scrie csid.ro.

Usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute alimente benefice pentru circulația sângelui. Usturoiul conține un compus numit alicină, care ajută la relaxarea vaselor sanguine. Studiile arată că persoanele care au o dietă în care includ frecvent usturoi au o tensiune arterială în parametri și o circulație sanguină mai bună. Cu atât mai mult, el aduce multe alte beneficii pentru sănătate, fiind și un aliat pentru întărirea sistemului imunitar.

Sfecla roșie

Sfecla roșie este bogată în nitrați, compuși pe care organismul le convertește în oxid nitric. Acesta ajută la relaxarea vaselor sangvine și îmbunătățește circulația sângelui prin dilatarea acestora. Cu atât mai mult, sfecla roșie este un remediu cunoscut pentru tensiunea arterială.

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

2 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

2 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

3 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

4 ore ago

Citeste si: