Sari la conținut

3 sucuri naturale pentru întărirea sistemului imunitar

Pentru a consolida sistemul imunitar, alimentele bogate în vitamine și minerale ar trebui incluse în dieta zilnică și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este prin prepararea sucurilor sau a smoothie-urilor care includ fructe, legume, semințe și / sau nuci, care furnizează toți acești nutrienți organismului.

Atunci când sistemul imunitar este slăbit, persoana este mai susceptibilă la contractarea bolilor, prin urmare, idealul este să consume aceste shake-uri în mod regulat, întrucât în ​​acest fel oferim organismului un aport constant de vitamina C, vitamina A, zinc, printre alți nutrienți , care sunt esențiale pentru stimularea, reglarea și creșterea celulelor de apărare ale corpului.

1. Suc de sfeclă cu morcov

Acest suc de morcovi și sfeclă este un remediu excelent pentru a întări sistemul imunitar, deoarece este bogat în betacaroten și fier. În plus, ghimbirul are acțiune antiinflamatoare și antioxidantă, astfel încât ar putea ajuta la prevenirea și îmbunătățirea bolilor respiratorii, cum ar fi gripa, tuse, astm și bronșită.

Ingrediente

1 morcov crud;
1/2 sfecla cruda;
1 lingură de fulgi de ovăz;
1 cm rădăcină proaspătă de ghimbir;
1 pahar de apă.

Mod de pregătire

Spălați, curățați și tocați ingredientele. Amestecați-le până când sucul este omogen și beți 1 pahar pe zi.

sucuri

3 sucuri naturale pentru întărirea sistemului imunitar

2. Smoothie de căpșuni cu mentă

Căpșunile sunt bogate în vitamina C, un puternic antioxidant care ajută la combaterea radicalilor liberi care promovează apariția anumitor boli. În plus, are iaurt natural, bogat în probiotice care ajută la menținerea florei intestinale sănătoase, și mentă care acționează ca antiseptic, reducând capacitatea microorganismelor de a crește în tractul digestiv.

Ingrediente

1 cană de căpșuni;
10 frunze de mentă;
1 linguriță de semințe de chia;
120 ml de iaurt natural;
1 lingură de miere.

Mod de pregătire

Amestecați toate ingredientele și beți 1 pahar pe zi, dacă este prea gros, puteți adăuga puțină apă sau lapte degresat. Căpșunile pot fi pre-congelate pentru a face smoothie-ul mai răcoritor.

3. Suc verde cu lămâie

Acest suc verde este bogat în vitamina C și folat, acesta din urmă fiind o vitamină care participă la formarea și repararea ADN-ului și al cărui deficit ar putea afecta celulele mediator ale sistemului imunitar. În plus, are ghimbir, lămâie și miere, al căror consum regulat a fost asociat cu o creștere a apărării organismului.

Ingrediente

2 frunze de varză;
1 frunza de salata verde;
1 morcov mediu;
țelină sau țelină
1 măr verde;
1 cm rădăcină proaspătă de ghimbir;
1 lingură de miere.

Mod de pregătire

Spălați și tăiați ingredientele. Se amestecă și se bea 1 pahar pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.