TOPUL alimentelor care TOPESC grăsimea de pe burtă chiar de la micul dejun

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este invizibilă pentru ochi, dar influența ei este mult mai dăunătoare decât grăsimea care se află direct sub piele (grăsimea subcutanată).

Grăsimea viscerală este adiacentă organelor vitale, cum ar fi ficatul și intestinele. Din acest motiv, grăsimea poate interfera cu procesele cheie, crescând riscul de boli cronice precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

O dietă adecvată și echilibrată este cheia pentru reducerea grăsimii viscerale și prevenirea acumulării acesteia în organism, potrivit experţilor.

Micul dejun care topește grăsimea de pe burtă

Un studiu publicat în International Journal of Behavioral Eating and Physical Activity a încercat să evalueze efectele diferitelor combinații de mic dejun asupra acumulării de grăsime viscerală. Oamenii de știință au investigat relația dintre compoziția micul dejun și obezitatea abdominală în rândul celor care mănâncă micul dejun.

La persoanele din studiu, s-au distins următoarele tipuri de gustări:

– pâine albă, unt, dulceață

– fructe, cereale, nuci/semințe, iaurt

– cereale și lapte

După compararea fiecărui tip de mic dejun, s-a constatat că cea mai rezonabilă opțiune a fost asociată negativ cu o creștere a grăsimii viscerale.

„Cei care mănâncă micul dejun în mod regulat au cel mai mic risc de a acumula grăsimea în zona abdominală, dacă această principală masă a zilei conţine fructe, cereale integrale, nuci/semințe și iaurt”, au explicat cercetătorii.

„Această asociere se explică parțial prin alimentația lor mai sănătoasă în restul zilei”, au scris autorii studiului. Rezultatele nu sunt surprinzătoare – alimentele neprocesate și neîndulcite ajută la reducerea grăsimii viscerale, deoarece nu conțin zaharuri adăugate.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Proteine ​​la fiecare masă

Nutriționiștii recomandă adăugarea de proteine ​​la fiecare masă, în condiţiile în care acestea susţin pierderea în greutate, deoarece te face să te simți mai plin decât carbohidrații și grăsimile.

„Așadar, dacă includeți o sursă de proteine ​​slabe, cum ar fi puiul alb fără piele, s-ar putea să descoperiți că nu vă este la fel de foame și, prin urmare, mâncați mai puțin”, concluzionează experţii chinezi.

Recent Posts

Experții descoperă semne de risc cardiometabolic la copii de doar 3 ani. Alimentele care au legătură cu apariția acestor probleme de sănătate

Alimentele ultraprocesate pe care le consumă acum copiii dumneavoastră le-ar putea crește riscul de probleme…

18 minute ago

HOROSCOP. Ziua norocoasă în această vară în funcție de zodie

Fiecare zodie în parte are o anumită zi în această vară care se aliniază cel…

38 de minute ago

Rafila, mesaj de susţinere pentru medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis un mesaj de susţinere a medicilor de familie din…

58 de minute ago

ANSVSA, amenzi de peste 3 milioane de lei. Ce nereguli au descoperit inspectorii sanitar-veterinari în magazine

ANSVSA a efectuat luna trecut peste 13.500 de controale în unităţile din industria agroalimentară, fiind…

o oră ago

Anunțul momentului făcut de Ministrul Muncii. Actul care te ajută să ai o pensie mai mare după recalculare! „Noi dăm dreptul, dar pensionarii aduc actul”

Simona Bucura-Oprescu a explicat în ce fel vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea…

2 ore ago

9 moduri în care consumul de alcool îți afectează corpul

Alcoolul îți afectează întregul organism, de la ficat și sistemul imunitar până la creier și…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar