Categories: Stil de viaţă

Topul celor mai frecvente coșmaruri: Iată ce înseamnă…

Topul celor mai frecvente coșmaruri: Iată ce înseamnă… Ce spun specialiștii în interpretarea viselor despre aceste coșmaruri și cum putem să ne ferim de …

Coșmarurile sunt vise care apar în timpul somnului și care provoacă sentimente negative, precum anxietate și frică. Acestea pot apărea la copiii cu vârste între 3 și 6 ani și pot dispărea după vârsta de 10 ani.

Fetele sunt mai predispuse să aibă coșmaruri decât băieții. Totuși, coșmarurile apar adesea și în cazul adulților, pe parcursul vieții, potrivit healthline.com.

De cele mai multe ori, visul poate fi premonitoriu și poate prevesti ceva bun sau rău. Ce se întâmplă când avem un coșmar și care sunt cele mai frecvente?

1. Pici la un examen

Chiar daca anii de scoala au trecut demult, mai poti avea cosmaruri legate de picarea unui examen sau ceva asemanator. In mod subconstient, anxietatea de a nu trece un examen important inca exista, iar nota pe care o obtii are si ea insemnatatea ei.

Daca nu treci examenul poate insemna ca te gandesti daca meriti sau nu anumite lucruri din viata ta. Daca faci o analiza a trecutului si estimezi toate dorintele si nevoile tale, ai fi satisfacut de rezultatul de-acum?

Presupunand ca raspunsul este “DA”, insa in vis ai luat o nota prea mica, se poate spune ca visul tau reflecta o negare a ceea ce ai acumulat pana in prezent.

2. Pierzi o proprietate

Casele din visul cuiva inseamna o persoana. Fata casei este respectul tau fata de acea persoana, interiorul este eul tau interior.

Daca acea casa sau alta proprietate este stricata dau pradata in vis, poate reflecta faptul ca sentimentele tale sau integritatea ta sufleteasca au de suferit. Poate te simti inselat de cineva, sau ceva pe care tu il apreciezi foarte mult este in pericol.

3. Ți se strică mașina

Sa ai probleme cu masina este o experienta ingrozitoare si in viata de zi cu zi, insa daca este vorba de un vis poate insemna ceva serios.

Masina din vis este perceptia ta asupra lumii, in timp ce interiorul reflecta sentimentele tale.

Daca te visezi intr-o masina superba care, dintr-odata, dispare sau e distrusa, sau nu functioneaza corespunzator, sau esti implicat intr-un accident, poate insemna ca te simti neajutorat sau ca ai pierdut controlul intr-o anumita situatie.

4. Visezi că mori sau că ești grav rănit

Visele in care esti ranit, bolnav sau mori te pot bulversa. Insa n-ai motive de ingrijorare. Desi moartea din vis poate fi dureroasa, in realitate poate insemna un nou inceput.

Moartea inseamna finalul unei faze din viata ta si trecerea intr-o noua etapa.

Visele in care esti ranit, bolnav iar in urma bolii mori pot semnifica durere emotionala sau teama de a fi ranit.

De asemenea, mai poate insemna ca esti intr-o situatie in care nu mai gasesti rezolvare si ar trebui sa ceri ajutor in alta parte.

5. Cineva atacă… Fugi

Un alt vis foarte des intalnit este ca cineva te vaneaza. Acesta poate fi un mesaj de la corpul tau care iti transmite ca este pregatit fie sa infrunte pericolul, fie sa fuga.

Sigmund Freud spunea ca aceste vise apartin, in general, persoanelor care se confrunta cu diverse probleme in viata reala si nu stiu cum sa reactioneze la ele: sa fuga sau sa le infrunte, notează timpul.md.

De ce avem coșmaruri

Dar de ce avem coșmaruri? Ei bine, de cele mai multe ori, stresul ne copleșește fără să ne dăm seama, astfel că este firesc ca acesta să se reflecte, într-o oarecare măsură, inclusiv în visele noastre.

Practic, coșmarul este o modalitate prin care organismul nostru face față tensiunii acumulate. Inclusiv traumele experimentate în copilărie pot duce la coșmaruri recurente în viața adultă.

Anxietatea și depresia sunt alți factori care pot declanșa coșmarurile, care pot duce inclusiv la atacuri de panică. De asemenea, o schimbare majoră în viața unei persoane poate duce la coșmaruri.

Ce putem face

Coșmarurile nu reprezintă o afecțiune medicală atât de gravă încât să nu poată fi tratată,

Totuși, este important să vedem care este cauza principală care a dus la producerea acestora și apoi să o tratăm, În cazul în care vă confruntați cu astfel de coșmaruri recurente este recomandat să apelați la ajutor specializat, fie la un medic, fie la un psiholog.

Primul pas este psihoterapia.

Recent Posts

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

13 minute ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

44 de minute ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

o oră ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

o oră ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

2 ore ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

2 ore ago

Citeste si: