Sari la conținut

Noi simptome ale Covid: La ce ar trebui să fim atenți

Apar noi simptome ale Covid: La ce ar trebui să fim atenți și ce funcții ne sunt afectate. Iată ce noi descoperiri au mai făcut oamenii de știință britanici…

Noi simptome ale long-Covid au fost identificate de oamenii de știință britanici, în urma unui studiu recent, notează Sky News. 

Oficiul Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie a estimat că două milioane de persoane au rămas cu sechele post Covid, în baza propriilor declarații, mai arată Sky News.

Dintre acestea, 1,4 milioane au declarat că au avut prima dată Covid sau au suspectat că au avut boala cu cel puțin trei luni înainte, în timp de peste 800.000 au fost infectați pentru prima dată cu cel puțin 12 luni înainte.

Alți peste 370.000 au declarat că au avut Covid la începutul pandemiei.

Un nou studiu, bazat pe dosarele de sănătate anonime a 2,4 milioane de persoane din Marea Britanie, care a fost realizat la Universitatea din Birmingham și este publicat în revista Nature Medicine, a descoperit mai multe simptome noi.

Mai afectate sunt femeile

Potrivit ONS, ratele sechelelor Covid sunt mai mari în rândul femeilor, al celor cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, al persoanelor care locuiesc în zonele mai defavorizate, al celor care lucrează în domeniul asistenței sociale, al învățământului și educației sau al asistenței medicale și al celor care au alte afecțiuni sau dizabilități.

Oboseala continuă să fie cel mai des întâlnit simptom – resimțit de 55% dintre cei care au declarat că au long Covid urmată de 32% cu dificultăți de respirație, 23% cu tuse și 23% cu dureri musculare.

Noile simptome Covid

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, citat de Antena 3, valul șase al pandemiei a venit cu alte simptome decât au fost în precedentele:

– durere de cap 49%

– nas înfundat, secreții nazale sau tuse fără expectorație 40%

– tuse expectorantă 37%

– voce răgușită 35%

– strănut 32%

– oboseală 27%

– dureri musculare 25%

– amețeli ușoare 18%

– ganglionii gâtului inflamați 15%

– durere oculară 14%

– alterarea gustului, dureri în piept, febră 13%

– frisoane 12%

– dificultăți de respirație, dureri de urechi 11%

– pierderea mirosului 10%

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 7.398 mai multe față de ziua anterioară.

2.502 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, potrivit dcmedical.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: