Categories: Ştiri sănătate

Tot ce trebuie să știi despre diagnosticul de cancer al lui Kate Middleton. Ce este turbo-cancerul cu care se confruntă tot mai mulți tineri

Prințesa de Wales, Kate Middleton, a dezvăluit că urmează o chimioterapie preventivă după ce a fost diagnosticată cu cancer, într-un mesaj video personal publicat săptămâna trecută de Palatul Kensington. Ea a dezvăluit că afecțiunea sa era necanceroasă în momentul operației, dar testele efectuate după operație „au constatat că a fost prezent un cancer”. Prințesa a fost operată pe 17 ianuarie.

Cu ce tip de cancer a fost diagnosticată Kate Middleton?

Forma exactă de cancer a lui Kate Middleton nu a fost specificată. Pentru depistarea cancerului au fost probabil efectuate diverse teste de diagnosticare, inclusiv analize de sânge, scanări și biopsii, deși nu au fost dezvăluite detalii. Biopsia presupune examinarea unei mici mostre de țesut la microscop pentru a identifica celulele anormale.

Amanda Pritchard, director executiv al NHS England, a descris diagnosticul de cancer al prințesei ca fiind „șocant”, dar a lăudat-o pentru că a vorbit despre acest lucru. „Să vorbești despre asta este foarte curajos și îi poate ajuta și pe alții să își verifice semnele și simptomele îngrijorătoare.”

Kate Middleton este supusă unei chimioterapii preventive

La recomandarea medicului, Prințesa de Wales urmează un tratament de chimioterapie preventivă, un tratament care are ca scop uciderea celulelor canceroase și oprirea răspândirii lor. Ea a declarat că se află în primele etape ale tratamentului, care a început la sfârșitul lunii februarie, după operația abdominală din ianuarie. Durata tratamentului va depinde de recomandările medicale în curs și de răspunsul ei la tratament.

Kate Middleton se concentrează pe recuperare

În ciuda faptului că trece printr-o perioadă dificilă, Kate Middleton a împărtășit în mesajul său video că se simte pozitivă și că este concentrată pe recuperare.

foto: retete si vedete

„Sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec; în mintea, corpul și spiritul meu”, a spus ea, adăugând că abia așteaptă să lucreze, dar acum „trebuie să se concentreze pe recuperarea completă”.

Atât Regele Charles, cât și Kate Middleton au fost diagnosticați cu cancer după ce au fost tratați pentru alte probleme de sănătate.

Regele Charles a fost supus unei proceduri pentru o mărire de volum a prostatei, în timpul căreia au descoperit o formă de cancer.

În mod similar, Prințesa de Wales a descoperit că are cancer după ce a fost supusă unei operații abdominale în luna ianuarie. Cu toate acestea, detaliile privind motivul pentru care a avut nevoie de operație nu au fost dezvăluite de Palatul Kensington.

Povara globală a cancerului este în creștere

În 2022, se estimează că au apărut 20 de milioane de cazuri noi de cancer și 9,7 milioane de decese. Numărul estimat de persoane care erau în viață în termen de 5 ani după un diagnostic de cancer era de 53,5 milioane. Aproximativ 1 din 5 persoane dezvoltă cancer în timpul vieții, aproximativ 1 din 9 bărbați și 1 din 12 femei mor din cauza acestei boli.

Doctorii au descoperit că noile cazuri de bolnavi de cancer sunt cauzate în principal de 3 factori: tutunul, alcoolul și obezitatea, lucruri pe care oamenii trebuie să le evite pentru a scăpa de ucigătoarea boală, potrivit OMS.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului (IARC) au arătat că majoritatea țărilor nu finanțează în mod adecvat serviciile prioritare de cancer și îngrijiri paliative, ca parte a acoperirii universale de sănătate.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

32 de minute ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

o oră ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

2 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

2 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

3 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

3 ore ago

Citeste si: