Sari la conținut

Prof. Dr. Ovidiu Bojor: „această plantă miraculoasă combate efectele nocive ale chimioterapiei”

Academicianul si fitoterapeutul roman Ovidiu Bojor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Academicianul si fitoterapeutul roman Ovidiu Bojor da o speranta celor care sunt tratati pentru cancer

Cancerul este cea mai îngrozitoare boală care crește rapid și provoacă o povară economică la nivel global. Un regim de chimioterapie standardizat, planificat cu intenție curativă, slăbește sistemul imunitar și dăunează celulelor sănătoase, făcând pacientul predispus la infecții și efecte secundare severe cu durere și oboseală.

Cancerul a devenit o boală dinamică de profil înalt atât în țările în curs de dezvoltare, cât și în cele dezvoltate.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cancerul este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial (aproximativ 9,6 milioane de decese), reprezentând unul din șase decese. Se numește o boală împovărătoare, deoarece exercită o presiune enormă, care include o presiune fizică, mentală și financiară asupra pacienților, familiilor acestora și întregii comunități.

Multe medicamente chimiopreventive sintetice sunt utilizate în mod convingător pentru a trata diferite tipuri de cancer, dar efectele secundare drastice instigate duc la complicații ușoare până la severe cu dezvoltarea chimiorezistenței în timp.

Astfel, există o nevoie imperioasă de a dezvolta medicamente naturale mai puțin toxice și mai eficiente pentru tratamentul cancerului

Planta care combate efectele chimioterapiei

Academicianul si fitoterapeutul roman Ovidiu Bojor da o speranta celor care sunt tratati pentru cancer.

„Avem o planta miraculoasa care combate efectele nocive ale chimioterapiei. Se numeste Astragalus (Astragalus membranaceus) si este o planta miracol. Se gaseste in toate magazinele de produse naturale si in farmacii. Este foarte utila in timpul tratamentului de chimioterapie” relateaza profesorul.

Despre Astragalus (Astragalus membranaceus) – planta miracol

Astragalus membranaceus (AM)  aparține familiei Leguminosae. Este o plantă perenă valoroasă, distribuită pe scară largă în regiunile temperate și aride ale continentelor asiatice, europene și nord-americane

În medicina tradițională chineză (MTC), rădăcinile AM sunt una dintre cele mai bune plante adaptogene. În TMC, este, de asemenea, cunoscut sub numele de „tonifiere Qi” (energie vitală), deoarece previne agenții patogeni dăunători sau factorii de boală care se aventurează adânc în organism și sprijină detoxifierea organismului.

Acest tonic pe bază de plante este cunoscut sub numele de Astragali Radix, iar în China, este cunoscut sub numele de Huang qi (Huang înseamnă galben).

În anul 200 d.Hr., Huang qi este înregistrat în Shen Nanog’s Classic of Materia Medica și în Farmacopeile din Japonia, Coreea, China, Statele Unite și Europa.

De asemenea, a fost folosit pentru a trata diverse boli de stres oxidativ legate de leziuni ale ochilor, creierului, intestinului, plămânilor, inimii sau renale, vindecarea rănilor, ciroza hepatică, diabetul, hipertensiunea arterială și cancerele precum leucemia și cancerul uterin, notează Science Direct.

Mai mult decât atât, a fost utilizată în tratamentul răcelii, amorțelii, diareei  și a multor afecțiuni incomode, cum ar fi oboseala, edem, răni, ulcerații cronice, transpirații nocturne, paralizia membrelor, epuizare. tulburare, anorexie, dispepsie (indigestie) și anemie.

Recent, această plantă a atras o atenție majoră, deoarece toate părțile diferite (frunze, tulpină și rădăcină) ale plantei prezintă o activitate anti-canceroasă potențială împotriva cancerului colorectal, ovarian, stomacal, hepatic, pulmonar, cervical, limfoamelor, sânului și nazofaringian.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel