Totul despre bătăile neregulate ale inimii. Uite cum se tratează

Totul despre bătăile neregulate ale inimii. Medicamentele, efortul fizic viguros sau stresul pot provoca, de asemenea, modificări ale ritmului cardiac.

Palpitațiile temporare nu sunt, de obicei, un motiv de îngrijorare, însă unele cauze foarte grave și – uneori – fatale pot provoca aritmii, cum ar fi deshidratarea și bolile de inimă.

Medicamentele, efortul fizic viguros sau stresul pot provoca, de asemenea, modificări ale ritmului cardiac. Potrivit unui expert, „sistemul cardiac este ca sistemul electric al unei mașini”, care ajută mașina să funcționeze corect. Impulsurile electrice mențin ritmul cardiac neted și uniform.

Când semnalele electrice care controlează ritmul bătăilor inimii funcționează defectuos, este vorba de o aritmie cardiacă, potrivit Asociației Americane a Inimii (AHA).

Ce este aritmia cardiacă?

Aritmiile pot fi resimțite ca o fluturare în piept sau ca și cum inima bate repede sau tare. De asemenea, aritmiile cardiace pot face ca o bătaie să încetinească sau să sară. De cele mai multe ori, acestea sunt inofensive, dar pot indica ceva mai grav.

Care sunt tipurile de aritmie cardiacă?

Experții grupează aritmiile cardiace în două tipuri principale: tahicardia (bătăi mai rapide ale inimii), bradicardie (bătăi mai lente ale inimii).

Tipuri de tahicardie

Fibrilația atrială (fibrilație atrială) este unul dintre cele mai frecvente tipuri de aritmie cardiacă.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, peste 12 milioane de persoane vor dezvolta fibrilație a-fibrilație până în 2030.Aceasta este descrisă ca o bătaie rapidă și haotică a inimii și este asociată cu un risc crescut de formare de cheaguri de sânge și accidente vasculare cerebrale.

Totul despre bătăile neregulate ale inimii. Uite cum se tratează

Bătăile inimii sunt rapide, dar nu haotice ca în cazul fibrilației ventriculare acutale.
Și aceasta este asociată cu un risc crescut de accident vascular cerebral.

Tahicardia supraventriculară (SVT) este catalogată ca fiind o „bătaie” bruscă a inimii. Este un termen general pentru aritmiile care încep chiar deasupra camerelor inferioare ale inimii. SVT poate duce, de asemenea, la complicații grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral și alte afecțiuni cardiace.

Fibrilația ventriculară este o problemă de ritm cardiac în camerele inferioare ale inimii. Este o defecțiune a semnalelor electrice ale inimii care determină ventriculii să bată neregulat. Dacă ritmul cardiac normal nu este restabilit, poate duce la deces. Fibrilația ventriculară este mai frecventă la persoanele cu boli cardiace de bază.

Tahicardia ventriculară se datorează, de asemenea, impulsurilor electrice defectuoase din ventriculii inferiori ai inimii. De obicei, este inofensivă pentru persoanele cu o inimă sănătoasă, dar poate pune în pericol viața unei inimi deja slăbite de o boală cardiacă.

Tipuri de bradicardie

Sindromul bolii sinusale se datorează unor noduri sinusale defecte. Nodulii sinusali sunt „stimulatorii naturali” ai inimii. Ritmul cardiac bate prea repede sau (mai des) prea încet.

Un bloc de conducere este o afecțiune a ritmului cardiac cauzată de o întrerupere a fluxului de impulsuri electrice care fac să bată inima. Blocajul încetinește ritmul cardiac deoarece semnalele electrice pentru momentul în care mușchiul cardiac ar trebui să pompeze și să se contracte nu ajung la timp.

Care sunt cauzele aritmiei cardiace?

AHA enumeră mai multe cauze care pot duce la aritmii cardiace. Acestea pot include boli, un stil de viață stresant, consumul excesiv de alcool, fumatul, anumite medicamente, traumatisme, intervenții chirurgicale și defecte congenitale.

Simptomele aritmiei cardiace

Aritmiile cardiace nu au adesea semne sau simptome, dar un medic le poate detecta în timpul unui examen de rutină.

Uneori, simptomele ușoare pot include fluturații în piept, o bătaie rapidă sau lentă a inimii sau o bătaie puternică a inimii. Simptomele mai grave pot include dureri în piept, transpirație, dificultăți de respirație, amețeli, oboseală și amețeli sau leșin. Dacă și când apar, aceste simptome mai grave trebuie tratate imediat.

Tratamente pentru aritmia cardiacă

Aritmiile cardiace sunt adesea inofensive și nu necesită tratament. Înainte ca acest lucru să poată fi decis, un medic trebuie să fie conștient de problemă și să determine cauza de bază. Dacă se stabilește că este necesar un tratament, aceștia pot recomanda mai multe opțiuni diferite:

Creșterea activității fizice, reducerea consumului de cofeină sau alcool și gestionarea stresului.

Medicamente pentru aritmia cardiacă sau modificări ale medicamentelor care ar putea cauza simptomele

Poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a elimina un blocaj sau pentru a corecta defectele. De asemenea, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a implanta dispozitive, cum ar fi un stimulator cardiac, care menține ritmul corect al bătăilor inimii

Cum puteți preveni aritmia cardiacă?

Experții sugerează că aritmiile cardiace pot fi prevenite cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase pentru inimă:

  • O dietă sănătoasă pentru inimă include fructe, legume, grăsimi sănătoase, proteine slabe, fibre și multă apă
  • Exerciții fizice regulate, în special exerciții cardiovasculare
  • Pierderea în greutate sau menținerea unei greutăți sănătoase
  • Renunțarea la fumat
  • Limitarea sau evitarea cofeinei și a alcoolului
  • Implementarea unor practici de reducere și gestionare a stresului, potrivit ProNews.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

24 de minute ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

54 de minute ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

o oră ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

2 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

2 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra