miercuri, martie 22, 2023

Cum putem menține colesterolul LDL cât mai scăzut. Datele arată că 90% dintre bolile de inimă pot fi prevenite prin dietă și obiceiuri de viață mai sănătoase. În acest context, un medic cardiolog a explicat care sunt modalitățile care se pot preveni bolile de inimă.

Nu există o dietă anume sau un stil de viață care să influențeze sănătatea inimii, dar cardiologii spun că anumite obiceiuri pot avea un impact mai semnificativ decât altele, potrivit Parade.

Te-ar mai interesa: Bolile pe care câinii le pot detecta cu ajutorul m...

Cel mai rău obicei pentru sănătatea inimii, potrivit medicului cardiolog Norman Lepor, este tutunul.

Obicei rău legat de sănătatea cardiovasculară

„Fumatul și vapatul cresc semnificativ riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și boli vasculare periferice, care pot duce la amputarea picioarelor în cazurile severe”, spune Lepor. El adaugă că tutunul poate provoca și acumularea plăcii în arterele coronare, ceea ce poate crește nivelul de colesterol LDL.

Acesta mai spune că „cel mai rău obicei legat de sănătatea cardiovasculară rămâne fumatul. Există un risc semnificativ de boli cardiovasculare ,în general, precum și un risc crescut de cancer”, adaugă el.

Te-ar mai interesa: LUMEA MEDICALĂ ÎN ALERTĂ! O ciupercă mortală rezis...

Obiceiuri care pot afecta negativ sănătatea oamenilor

Pe lângă fumat, dr. Lepor spune că există și alte obiceiuri nocive care pot avea un impact asupra sănătății inimii.

„Alte comportamente care sunt dăunătoare sănătății cardiovasculare includ stilul de viață sedentar și o dietă proastă, cu conținut ridicat de grăsimi saturate și aport ridicat de sodiu”, spune dr. Lepor.

Cum putem menține colesterolul LDL cât mai scăzut. Un medic cardiolog a spus care sunt modalitățile

Acesta a mai adăugat că excesul de greutate poate duce la numeroase probleme de sănătate asociate, crescând riscul de boli cardiovasculare. De aceea, este foarte important să fie ținut sub control nivelul colesterolului LDL.

Te-ar mai interesa: 7 modalități simple prin care vă puteți desfunda a...

„Fumatul este o bombă pentru sănătatea inimii, dar a avea un nivel ridicat de colesterol LDL este cel mai mare factor de risc pentru probleme de sănătate cardiovasculară”, a declarat el.

Medicul carsdiolog mai spune că evitarea grăsimilor trans, adică cele care se găsesc în alimentele prăjite, reducerea alimentelor bogate în sodiu și a grăsimilor saturate, precum și consumul alimentelor bogate în grăsimi nesaturate (cum ar fi fructele de mare, avocado și nucile) și exercițiile fizice regulate sunt modalități de a menține colesterolul LDL cât mai scăzut.

Te-ar mai interesa: Alimente care distrug sănătatea! Medic: Nu este cu...

Dr. Lepor recomandă cel mai bun obicei pentru sănătatea inimii

Dr. Lepor recomandă frecvent pacienților săi celebra dietă mediteraneană, care pune accentul pe legume, fructe și grăsimi sănătoase.

În ceea ce privește mișcarea, medicul le recomandă pacienților să facă mișcare cel puțin 150 de minute pe săptămână, fie că e vorba de mers rapid, fie de exerciții fizice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private