Categories: Ştiri sănătate

Transpiri în exces și te simți stânjenit? 4 modalități de a învinge căldura! Evită acești factori declanșatori

Transpirația este inevitabilă în timpul exercițiilor fizice sau pe vreme caldă și poate deveni rapid vizibilă în pete  pe îmbrăcăminte. În timp ce transpirația poate fi prevenită  stând la răcoare, există într-adevăr o modalitate de a opri și petele de transpirație?

Petele de transpirație pot fi jenante și inconfortabile la locul de muncă sau într-un cadru social, dar pot fi greu de evitat atunci când te chinui să învingi căldura. Nu numai că sunt o pacoste pentru a face față în timp ce purtați haine, dar petele pot fi și greu de îndepărtat la spălare. Din fericire, oprirea petelor de transpirație în cursul lor este mai ușor decât ați putea crede, iar acestea sunt cele mai bune remedii pe care să le încercați dacă vă luptați cu ele pe vreme caldă.

Cum să oprești petele de transpirație

Deodorantele și antiperspirantele sunt una dintre cele mai ușoare modalități de a reduce și de a preveni mirosurile și transpirația, dar nu sunt întotdeauna complet eficiente în condiții de căldură extremă.

Dr. Ross Perry, director medical al Cosmedics, a declarat: „O anumită cantitate de transpirație este normală, mai ales când vremea este caldă și toți suferim de acest lucru.

Cu toate acestea, transpirația excesivă, o afecțiune cunoscută sub numele de hiperhidroză, este adesea agravată odată ce persoana începe să se gândească la transpirație, creând o buclă de anxietate care poate face transpirația și mai abundentă.”

În timp ce faci duș dimineața și seara, folosirea săpunului sau un gel de curățare delicată te va ajuta să te simți mai împrospătat și mai curat, de fapt nu va opri transpirația.

Deci, ce poți face în schimb?

Purtați haine largi

Îmbrăcămintea strâmtă poate exacerba petele de transpirație lăsând puțin spațiu între piele și țesătură.

În schimb, dr. Perry a recomandat să purtați îmbrăcăminte largă, din bumbac, care să nu prezinte pete de transpirație.

De asemenea, cel mai bine este să evitați culorile gri și marne, deoarece acestea evidențiază mai ușor petele de transpirație.

Pregătește-ți axile pentru antiperspirant

Produsele deodorante și antiperspirante neperformante pot fi frustrante, dar ar putea fi cauzate de modul în care le aplicați, mai degrabă decât de produsul în sine.

Potrivit doctorului Perry, axilele ar trebui să fie curate și uscate înainte de a folosi antiperspirant și, de asemenea, trebuie aplicat atât dimineața după duș, cât și chiar înainte de a merge la culcare.

Acest lucru se datorează faptului că ingredientele au nevoie de timp pentru a crea blocul peste conducta sudoripară și majoritatea oamenilor transpira mai puțin, sau deloc, noaptea.

Feriți-vă de alimente și băuturi care induc transpirație

Mâncarea condimentată poate declanșa o reacție similară în organism care apare atunci când sunt expuse la alte tipuri de căldură.

În mod eficient, corpul va încerca să se răcească prin transpirație ca mijloc de reglare a temperaturii.

Nu doar alimentele picante ar trebui evitate. De fapt, cofeina este la fel de rea, pe cât stimulează glandele suprarenale, care joacă un rol cheie în procesul de transpirație.

Exagerarea cu cofeină pe vreme caldă va declanșa adesea transpirația în mai multe locuri, afectând palmele, picioarele și axile.

Încearcă să stai într-un mediu răcoros

Poate cea mai eficientă metodă de transpirație cauzată de factorii de mediu este găsirea modalităților de a rămâne răcoros.

Dr. Ross a recomandat să nu te expui la soare și să stai la umbră afară în timp ce folosești ventilatoare pentru a răci încăperile din interior.

El a recomandat să folosiți ventilatoare cu mâner și în timpul călătoriilor și să vă mențineți hidratat bând multă apă.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

15 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică