Sari la conținut

Soarele: aliat sau dușman… Tu Ce alegi?

Sursa foto: Pixabay

Soarele ne poate fi aliat sau dușman! Tu ce alegi? Venerat de egiptenii antici, soarele ne protejează și ne vindecă. În același timp, ne poate dăuna grav…

Esențială pentru viață, lumina naturală și soarele oferă sănătății și dispoziției noastre o grămadă de beneficii. Nu degeaba o fi fost atât de venerat soarele, devenit cult, în Egiptul antic, prin secolul al XIV-lea î.e.n….

Lumina naturală și soarele ne pot vindeca și, în egală măsură, previn multe afecțiuni. În primul rând, lumina soarelui ne dă bună dispoziție.

Iar această stare poate acționa ca un scut pentru a întări organismul și pentru a-l face mai puternic în fața bolilor. Totuși, nimic în exces nu este bun. Nici măcar soarele. Drept urmare, aveți grijă să evitați orele în care soarele este mult prea puternic.

Soarele ne dă „ORA DE AUR”

Vă puteți „închina” acestui zeu… și la orele dimineții sau după-amiezii târzii. Este la fel de eficient. Mai mult, puteți obține lumina perfectă pentru pozele sau clipurile voastre de pe Facebook, Insta, Tik Tok, whatever…, dacă știți când este „ORA DE AUR”.

GOLDEN HOUR este momentul în care lumina perfectă vă va transforma în adevărate zeițe, fără trucuri de make up, fără filtre, fără aplicații de manipulare a realității.

În acele momente în care lumina este perfectă, faceți cât mai multe fotografii și postați-le pe rețelele de socializare. Veți vedea cât de apreciate vor fi imaginile cu voi NERETUȘATE. Știți de ce?

Pentru că lumina naturală în momentele golden hour va șterge pur și simplu riduri, ani, anumite imperfecțiuni. Ei bine, va acționa ca o „mască de aur” cu efecte incredibile! Care este momentul când puteți profita la maximum de lumina de aur?

Sunt două momente ale zilei: dimineața, când răsare soarele și seara, când apune. Există numeroase aplicații care ajută la calcularea orelor perfecte, în funcție de răsăritul soarelui și apus, în funcție de anotimp, lună etc.

La polul opus este blue hour, ora albastră. Lumina va fi rece, trăsăturile voastre vor fi aspre… Practic, este cumva opusul luminii de aur, lumină în care totul devine cald, uman…

Și tot la capitolul poze faine de Instagram & stuff…, evitați orele în care soarele este mult prea puternic! Acea lumină orbitoare va dezavantaja pe oricine și este posibil să obțineți niște contre jour-uri/contraluminii în care să păreți cu 20 de ani mai în vârstă…

Nu mai vorbim de riduri, cearcăne etc.

Arde, uite cum arde…

Ca și în fotografie care, apropos, înseamnă „scriere/desen cu lumină”, soarele prea puternic ne afectează. Este bine să evităm când arde prea tare! Cancerul de piele este unul dintre riscurile la care ne supunem. Dar nu este singurul risc.

Și este recomandat să ne protejăm, indiferent de orele când ne expunem la soare. Cum ne protejăm? În primul rând, hidratare cu apă și ceaiuri. Și apoi creme cu factori de protecție ridicată. Și evitați băuturile alcoolice…

Așadar, soarele ne poate fi aliat sau „inamic”. Depinde doar de noi ce alegem! Cum ne ajută soarele să luptăm împotriva bolilor? Ei bine, iată doar câteva dintre beneficii:

Ne întărește sistemul imunitarSursa foto: Pixabay

Esențială pentru sistemul imunitar, vitamina D este din belșug în lumina soarelui. Iar un sistem imunitar puternic acționează ca o armată imbatabilă! Astfel, vom fi protejați de boli, infecții, anumite tipuri de cancer și chiar moarte…

Ne menține oasele puternice

Așadar, una dintre cele mai bogate surse de vitamina D este petrecerea timpului în lumina naturală. Corpul nostru produce vitamina D atunci când stăm la soare – cam 15 minute pe zi este potrivit pentru piele.

Viață mai lungă…

Potrivit unui studiu, în care au fost  monitorizate 30.000 de femei suedeze, lunina naturală ne oferă mai mult timp de trăit… Ei bine, femeile care au petrecut mai mult timp în soare au trăit de la șase luni la doi ani mai mult decât cele care s-au expus mai puțin la soare.

Well, tu ce alegi? Vrei ca soarele să-ți fie aliat sau vrei să… Ei bine, sănătatea este prioritatea numărul 1. Alege în cunoștință de cauză.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel