Categories: Stil de viaţă

Trăsăturile faciale care determină dacă arătăți bogați sau săraci

Unele trăsături faciale sut considerate a fi specifice oamenilor bogați, pe când altele celor săraci. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Glasgow și menționat de The Times, persoanele cu fețe mai late, mai scurte și mai plate sunt susceptibile să fie percepute ca fiind sărace. Conform cercetării, prejudecățile privind clasa socială au fost influențate de o „constelație unică de trăsături faciale”.

Conform constatărilor publicate în APA Journal of Experimental Psychology, gura cu colțuri descendente și tenul mai închis și cu un subton mai rece au fost considerate trăsături ale unei persoane incompetente și reci, asociate cu sărăcia.

Trăsăturile faciale ale bogaților și săracilor

Studiul a implicat 30 de participanți britanici tineri, cu vârsta medie de 22 de ani, care a trăit predominant în Marea Britanie. Aceștia au fost expuși la imagini 3D de înaltă rezoluție ale unor persoane reale și li s-a cerut să evalueze statutul social al acestora pe o scară de șapte puncte, de la cel mai bogat la cel mai sărac. De asemenea, participanții au evaluat competența, căldura, dominanța și încrederea percepute.

Rezultatele au evidențiat că cei considerați a fi mai înstăriți erau, de asemenea, percepuți ca fiind mai demni de încredere și mai dominanți. Aceștia prezentau o față mai lungă și mai îngustă, o gură curbată în sus, sprâncenele mai înaltăe, un nas proeminent și o regiune a ochilor mai deschisă și mai caldă.

Dr. Thora Bjornsdottir, autorul principal al studiului, a subliniat că aceste prejudecăți se formează chiar și numai din aspectul facial și pot avea consecințe semnificative, inclusiv dezavantajarea celor percepuți ca făcând parte dintr-o clasă socială inferioară.

Rezultatele sugerează că stereotipurile de clasă socială explică legătura dintre aspectul facial și prejudecățile privind statutul social, subliniind influența pe care stereotipurile o au asupra percepțiilor și cum acestea pot genera avantaje sau dezavantaje semnificative pentru indivizi.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

8 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

8 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

9 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

9 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

10 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra