Trei fructe care ar putea dizolva în mod natural cheagurile de sânge care pot fi mortale

Eșecul de a aborda simptomele cheagurilor de sânge atunci când acestea apar ar putea avea implicații care să modifice viața.

Anticoagulantele ajută la dizolvarea cheagurilor prin subțierea sângelui, dar în ultimii ani fructele au demonstrat efecte similare. Există dovezi că anumite substanțe chimice găsite în plante ar putea inhiba formarea cheagurilor de sânge sau le-ar putea dizolva pe cele existente. Deși acest lucru ar putea reduce riscul de formare viitoare a cheagurilor, fructele nu ar trebui să fie folosite ca înlocuitori ai tratamentului medical.

Potrivit Vein and Vascular Institute, cele mai puternice alimente vegetale pentru dizolvarea naturală a cheagurilor pot include bromelaina și rutina.

Consumul de rutină, care se găsește în mere, lămâi, ceapă, ceaiuri de portocale și suplimente, s-a demonstrat că previne apariția trombilor după leziuni într-un studiu din 2012 publicat în International Current Pharmaceutical Journal.

Datorită profilului său bun de siguranță, autorii raportului au concluzionat că ar putea servi ca medicament ieftin pentru a reduce cheagurile recurente și a ajuta la salvarea a mii de vieți.

Fructe care ar putea dizolva în mod natural cheagurile de sânge care pot fi mortale

Institutul de Vene și Vasculare încurajează consumul de ananas natural sau administrarea unui supliment alimentar cu bromelaină, din motive similare.

S-a constatat în mai multe studii că enzima care digeră proteinele inhibă formarea de molecule pro-inflamatorii.

De asemenea, ar putea declanșa efecte care ajută la eliminarea fibrinei din cheagurile de sânge, potrivit primelor cercetări publicate în revista Cellular and Molecular Life Sciences.

Potrivit organismului de sănătate, alte alimente și băuturi care pot ajuta la dizolvarea cheagurilor de sânge pot include ca usturoi, kiwi, varză kale, spanac, vin roșu și suc de struguri.

Acesta avertizează, totuși, că încercarea de a dizolva un cheag de sânge acasă ar putea întârzia tratamentul medical adecvat.

Acest lucru, la rândul său, ar putea crește riscul unor complicații care ar putea pune viața în pericol dacă cheagurile de sânge se deplasează în alte părți ale corpului.

Cum să prevenim formarea cheagurilor de sânge

În timp ce dovezile sugerează că alimentele vegetale de mai sus ar putea inversa complicațiile legate de coagularea sângelui, cel mai bun mod de acțiune este prevenirea.

Turmericul, care este plin de proprietăți antiinflamatorii, este utilizat pe scară largă în scopuri culinare și medicinale.

Condimentul a fost evidențiat într-o recenzie publicată în revista EPMA în 2019 pentru efectele sale antiplachetare puternice, care ar putea proteja împotriva viitoarelor cheaguri de sânge.

Activarea plachetară este unul dintre procesele mecanice centrale implicate în tromboză.

Aceste constatări au fost ecoul unor cercetări anterioare publicate în Journal of Cell Physiology, în 2017, care au constatat că curcumina, ingredientul activ din turmeric, a acționat, de asemenea, ca un agent anticoagulant, anticancerigen și antioxidant.

Un alt superaliment legat de efectele sale anti-coagulare este ghimbirul, care conține salicilat chimic.

Acest compus vegetal se întâmplă să fie principala substanță chimică din care se fabrică aspirina.

Deși adăugarea acestor condimente în alimentație ar putea scădea probabilitatea apariției complicațiilor legate de coagularea sângelui, anumite comportamente merită, de asemenea, evitate.

Privarea cronică de somn este un factor de risc important în dezvoltarea disfuncțiilor metabolice și endocrine, după cum au demonstrat mai multe studii științifice că interferează cu sistemul circulator.

 

 

Recent Posts

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

27 de minute ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

57 de minute ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

12 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

13 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

13 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

14 ore ago

Citeste si: