miercuri, iunie 7, 2023

Eșecul de a aborda simptomele cheagurilor de sânge atunci când acestea apar ar putea avea implicații care să modifice viața.

Anticoagulantele ajută la dizolvarea cheagurilor prin subțierea sângelui, dar în ultimii ani fructele au demonstrat efecte similare. Există dovezi că anumite substanțe chimice găsite în plante ar putea inhiba formarea cheagurilor de sânge sau le-ar putea dizolva pe cele existente. Deși acest lucru ar putea reduce riscul de formare viitoare a cheagurilor, fructele nu ar trebui să fie folosite ca înlocuitori ai tratamentului medical.

Te-ar mai interesa: Endocrinolog: Oboseala persistentă, irascibilitate...

Potrivit Vein and Vascular Institute, cele mai puternice alimente vegetale pentru dizolvarea naturală a cheagurilor pot include bromelaina și rutina.

Consumul de rutină, care se găsește în mere, lămâi, ceapă, ceaiuri de portocale și suplimente, s-a demonstrat că previne apariția trombilor după leziuni într-un studiu din 2012 publicat în International Current Pharmaceutical Journal.

Datorită profilului său bun de siguranță, autorii raportului au concluzionat că ar putea servi ca medicament ieftin pentru a reduce cheagurile recurente și a ajuta la salvarea a mii de vieți.


Fructe care ar putea dizolva în mod natural cheagurile de sânge care pot fi mortale

Institutul de Vene și Vasculare încurajează consumul de ananas natural sau administrarea unui supliment alimentar cu bromelaină, din motive similare.

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

S-a constatat în mai multe studii că enzima care digeră proteinele inhibă formarea de molecule pro-inflamatorii.

De asemenea, ar putea declanșa efecte care ajută la eliminarea fibrinei din cheagurile de sânge, potrivit primelor cercetări publicate în revista Cellular and Molecular Life Sciences.

Potrivit organismului de sănătate, alte alimente și băuturi care pot ajuta la dizolvarea cheagurilor de sânge pot include ca usturoi, kiwi, varză kale, spanac, vin roșu și suc de struguri.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

Acesta avertizează, totuși, că încercarea de a dizolva un cheag de sânge acasă ar putea întârzia tratamentul medical adecvat.

Acest lucru, la rândul său, ar putea crește riscul unor complicații care ar putea pune viața în pericol dacă cheagurile de sânge se deplasează în alte părți ale corpului.

Cum să prevenim formarea cheagurilor de sânge

În timp ce dovezile sugerează că alimentele vegetale de mai sus ar putea inversa complicațiile legate de coagularea sângelui, cel mai bun mod de acțiune este prevenirea.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

Turmericul, care este plin de proprietăți antiinflamatorii, este utilizat pe scară largă în scopuri culinare și medicinale.

Condimentul a fost evidențiat într-o recenzie publicată în revista EPMA în 2019 pentru efectele sale antiplachetare puternice, care ar putea proteja împotriva viitoarelor cheaguri de sânge.

Activarea plachetară este unul dintre procesele mecanice centrale implicate în tromboză.

Te-ar mai interesa: Profesorul Mircea Beuran: Aceasta este cea mai bun...

Aceste constatări au fost ecoul unor cercetări anterioare publicate în Journal of Cell Physiology, în 2017, care au constatat că curcumina, ingredientul activ din turmeric, a acționat, de asemenea, ca un agent anticoagulant, anticancerigen și antioxidant.

Un alt superaliment legat de efectele sale anti-coagulare este ghimbirul, care conține salicilat chimic.

Acest compus vegetal se întâmplă să fie principala substanță chimică din care se fabrică aspirina.

Deși adăugarea acestor condimente în alimentație ar putea scădea probabilitatea apariției complicațiilor legate de coagularea sângelui, anumite comportamente merită, de asemenea, evitate.

Privarea cronică de somn este un factor de risc important în dezvoltarea disfuncțiilor metabolice și endocrine, după cum au demonstrat mai multe studii științifice că interferează cu sistemul circulator.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private