Categories: Stil de viaţă

Trei obiceiuri care vă strică vederea. Plus: exerciții pentru ochi

Orele petrecute in fata computerului, cititul, stresul si tensiunea pot afecta acuitatea vizuala.

Vederea se deteriorează în mod natural, începând încă din primul an de viață, dar unele lucrurile pe care le facem zi de zi ne pot trimite în cabinetul medicului oftalmolog mai devreme decât este cazul.

1. Purtarea ochelarilor de vedere. “Lentilele cu minus sunt cele mai prescrise, dar și cele mai puțin eficiente în a stopa progresul miopiei”, crede profesorul B. May, cercetător al fundației care desfășoară Programul Optometric din SUA. Colegul său, M.H. Birnbaum, spune că pacienții ajung să se obișnuiască cu ochelarii, boala evoluează, iar medicul este nevoit să-i prescrie lentile mai puternice. ”Ochelarii au același efect pe care-l are un plasture pus pe rană”, explică acesta.

2. Cititul este pe cât de important pentru cultura generală, pe atât de distructiv pentru ochi. Atunci când citim câteva ore în continuu, atingem așa-numitul „punct de stres”, caracterizat prin disconfort și chiar usturime. Potrivit Asociației Americane Optometrice, astfel de probleme apar încă din primii ani de școală, iar până la 20 de ani se instalează deja miopia. Așa se explică faptul că, majoritatea purtătorilor de ochelari sunt oameni educați, au o slujbă care necesită lucrul la calculator etc.

3. Munca la calculator este, de departe, cel mai nociv obicei pentru sănătatea ochilor. Poate da dureri de cap, iritații ale ochiului, vedere dublă ori sensibilitate la lumină. Pentru a minimaliza pericolul expunerii la calculator, oftalmologii americani au inventat regula de 10. Concret, pentru fiecare zece minute petrecute în fața monitorului, o persoană trebuie să privească 10 secunde în altă parte.

Exerciții care îmbunătățesc vederea:
Asezati palmele deasupra ochilor inchisi, iar coatele rezemati-le pe o masa. Repetati aceasta operatiune de doua trei ori pe zi timp de cinci minute. Intunericul si caldura palmelor odihnesc ochii
Dimineata, tinand ochii inchisi, stropiti-i de douazeci de ori cu apa calda, iar seara cu apa rece. Acest exercitiu imbunatateste circulatia.

Tineti cu o mana un creion foarte aproape de ochi, iar cu cealalta mana un alt creion la lungimea bratului. Concentrati-va asupra unuia, apoi asupra celuilalt. Repetati acest exercitiu timp de cateva minute, de doua ori pe zi, deoarece imbunatateste puterea de concentrare.

Cu picioarele departate la nivelul umerilor, fixati cu privirea un obiect si uitati-va la el in timp ce leganati corpul dintr-o parte intr-alta. Repetati acest exercitiu de 50 de ori. Relaxeaza ochii

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

2 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

3 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

4 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: