Categories: Stil de viaţă

Trucul unui nutriționist pentru reducerea consumului de calorii. „De multe ori pofta e mai mare decât foamea”

De multe ori, consumăm mai multe alimente decât organismul nostru ar avea nevoie. Acest lucru se întâmplă, de obicei, din cauza porțiilor prea mari. Iată ce truc rapid te ajută să reduci consumul de calorii și cum îți poți „păcăli” foamea.

Din punct de vedere vizual, creierul nostru consideră că suntem sătui abia când am terminat porția pe care am pregătit-o. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, porțiile sunt supradimensionate și astfel ajungem să consumăm mai multe calorii decât organismul nostru ar avea nevoie.

Iată un truc excelent care te poate ajuta să reduci consumul de calorii și să îți satisfaci, în același timp, foamea și pofta!

„Întotdeauna ne este greu să mâncăm 1/2 de porție/bucată. Dacă ai desfăcut ambalajul, indiferent că e vorba de iaurt, chips-uri sau ciocolată, te vei opri atunci când produsul s-a terminat.

Tocmai pentru că suntem lacomi și pofticioși, sfatul meu este să alegeți MINI! Chiar dacă produsele ambalate individual sau în pachete mici sunt mai scumpe, cred că investiția merită- chiar vă protejează silueta.

Inclusiv atunci când sunteți la restaurant, împărțiți porția cu cineva. De multe ori pofta e mai mare decât foamea, deci odată ce ați gustat 3-4 linguri, aveți șansa să vă opriți.

Cât despre cei din industria alimentară, îi felicit atunci când își bat capul să ofere ca alternativă un Mini-produs, în felul acesta îi ajută pe consumatori să realizeze care e porția corectă…

E drept că variantele Mini seamănă mai degrabă cu jucăriile pentru copii, dar trebuie să acceptăm/învățăm că dulciurile și produsele de ronțăit nu pot depăși 25-30g/ porție”, explică Mihaela Bilic, nutriționist, pe Instagram.

Acest truc este eficient atât pentru a satisface pofta de dulce, cât și pentru a reduce în mod conștient aportul zilnic de calorii. Sunt multe studii care atestă că diminuarea porției de mâncare este eficientă pentru a slăbi treptat. De asemenea, creierul va percepe porția redusă drept o porție normală, iar senzația de sațietate va fi aceeași!

Recent Posts

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

17 minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

47 de minute ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

o oră ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

2 ore ago

Citeste si: