Categories: Ştiri sănătate

Tudor Ciuhodaru despre scandalul vaccinurilor Covid-19: „.. eşafodajul politic, juridic şi economic s-a prăbuşit.Renunţaţi la acest act aberant”

Medicul Tudor Ciuhodaru a intervenit în scandalul achiziționării de de vaccinuri covid-19, susținând că „România are dat 1 miliard de euro pe astfel de vaccinuri care nu mai corespund normelor”.

Încă de la începutul pandemiei, medicul Tudor Ciuhodaru a spus că s-au luat decizii politice „inepte, ineficiente, care au produs pagube iremediabile”.

Sursă video: BZI

„Sunt medic, medic de urgenţă în Iaşi, România, la Spitalul Clinic de Urgenţă Nicolae Oblu. Am ascultat cu uimire şi revolta declaraţiile reprezentanţilor unor companii farmaceutice, în comisia Covid-19. E oficial, de acum întreg eşafodajul politic, juridic şi economic legat de introducerea paşaportului digital şi achiziţionarea a miliarde de doze de vaccinuri s-a prăbuşit.

De aceea, vă solicit astăzi încă odată, am şi votat împotriva paşaportului verde digital de fiecare dată, să renunţaţi la acest act aberant care nu arăta decât că te-ai vaccinat, în rest poţi transmite boala.

Pe de altă parte, să suspendaţi imediat aceste contracte de miliarde de euro. România are dat 1 miliard de euro pe astfel de vaccinuri care nu mai corespund normelor. Aceste contracte trebuie renegociate. E de importanţă majoră şi sunt convins că mă veţi susţine în acest demers pentru că astfel de erori nu trebuie să se mai repete”, a transmis dr. Tudor Ciuhodaru, în Parlamentul European, potrivit bzi.ro

Anchetă în Parlamentul European privind achiziția de vaccinuri

Parchetul European (EPPO) a confirmat vineri că are „în desfășurare o anchetă privind achiziția de vaccinuri COVID-19 în Uniunea Europeană.”

Comisia Europeană a încheiat până în prezent contracte pentru 4,2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid.

Până pe data de 7 septembrie a acestui an au fost livrate doar 1,7 miliarde de doze.

Modul în care a fost încheiat contractul cu Pfizer-BioNTech și lipsa de transparență a unor detalii care ar fi trebui să fie publice a fost criticată în presa internațională.

Spiegel.de a scris despre acordul UE cu Pfizer și al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen cu CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Regulamentul nr. 1049/2001 al Parlamentului European și cel al Consiliului European, din 30 mai 2001, stabilesc că orice cetățean al UE are acces direct și simplificat la documentele Comisiei, Parlamentului European și Consiliului European, fără ca aceeași transparență să se fi aplicat și la gestionarea documentelor Comisiei pentru aceste contracte.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii: Zodii destinate să sufere în săptămâna 20-26 mai 2024. Vezi care este cheia pentru a trece peste această perioadă

Horoscopul săptămânii: Potrivit predicțiilor astrale făcute de astrologi, trei zodii sunt destinate să sufere în…

14 minute ago

Leguma care scade colesterolul și protejează oasele. Reprezintă o adevarată comoară pentru sănătate

Legumele reprezintă un element de bază într-o dietă echilibrată și hrănitoare. În plus, scade colesterolul,…

34 de minute ago

Micul dejun care te va întineri. Restabilește prospețimea pielii

 Micul dejun nu numai că oferă energie pentru întreaga zi, dar dacă este selectat corect,…

54 de minute ago

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

11 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

12 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

12 ore ago

Citeste si: