Sari la conținut

România celor două tabere: pro și contra pașaport de vaccinare. Jandarmeria intervine cu gaze lacrimogene!

Certificatul verde de vaccinare a împărțit România în două tabere: pro și contra pașaport de vaccinare. Cei din a doua categorie, au ieșit în cursul zilei de ieri în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirile față de deciziile Guvernului de a gestiona pandemia.

Obligativitatea certificatului verde i-a scos și pe suceveni din case, nu doar pe bucureșteni. Sute de persoane au ieşit sâmbătă pe străzile din Rădăuţi.

Potrivit unui comunicat oficial al Jandermeriei Suceava, jandarmii au intervenit în momentul în care protestatarii au încetat să protestez pașnic. Este vorba despre o persoană care s-a urcat pe un autoturism şi nu avea de gând să coboare.

Precizările făcute de Jandarmeria Suceava

„Referitor la incidentul înregistrat pe timpul protestului în desfăşurare din municipiul Rădăuţi, Jandarmeria Suceava face următoarele precizări:

În jurul orei 19:05, un protestatar s-a urcat pe o mașină şi, la solicitarea forţelor de ordine, a refuzat să coboare. Doi jandarmi au intervenit și l-au dat jos de pe maşină, iar pe timpul acţiunii, câţiva protestatari s-au grupat în jurul celor doi jandarmi. Pentru a permite celor doi jandarmi să revină în dispozitiv, echipa trimisă în sprijin a fost nevoită să folosească spray-ul iritant lacrimogen. Pe timpul acestei acţiuni, un protestatar a aruncat o petardă către forţele de ordine, o persoană participantă la protest fiind rănită. Aceasta a fost preluată de un echipaj S.A.J., care i-a acordat îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. Cei doi bărbaţi implicaţi în acest incident (cel care a folosit petarda şi cel care s-a urcat pe maşină) au fost identificaţi de forțele de ordine, urmând a se lua măsurile legale”, au transmis reprezentanţii de la Jandarmeria Suceava.

Protestatarii au blocat străzile din centrul oraşului

În imaginile postate pe reţelele de socializare, se observă cum oamenii au ocupat principalele străzi din oraş, unde şi-au strigat nemulţumirile faţă de noile restricţii adoptate de Guvern.

Proteste au avut loc și la Craiova, Cluj-Napoca, Timişoara, Iași, dar și la Oradea. S-a scandat „Jos dictatura!” și „Libertate fără certificate”.

Protestatarii au cerut demiterea Guvernului, dar și eliminarea certificatului verde.

 

 

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: