Categories: Ştiri sănătate

Uleiul de cocos: cât de benefic este în tratamentul pentru acnee?

Acneea este o afecțiune a pielii care afectează aproximativ 80% din populație, la nivel mondial. Este mult mai întâlnită în rândul adolescenților, însă aceasta poate afecta și adulții, la orice vârstă. Aceasta se poate trata topic sau prin medicație, însă multe persoane au căutat o alternativă naturală pentru problemele tenului. Cum te poate ajuta uleiul de cocos, în această privință?

Uleiul de cocos poate oferi multe beneficii sănătății, atât aplicat pe piele, cât și utilizat în alimentație. Potrivit Healthline, tot mai multe persoane au început să adauge acest ulei miraculos în rutina lor de îngrijre a tenului, fiind util mai ales în tratamentul acneei.

Acizii grași din compoziția uleiului de cocos pot elimina bacteriile ce cauzează acneea

Uleiul de cocos este alcătuit, în cea mai mare parte, din acizi grași saturați. Aceștia au proprietăți antimicrobiene puternice, ceea ce înseamnă că pot elimina microorganismele dăunătoare. Aproape 50% din acești acizi, regăsiți în componența uleiului de cocos, conțin acid lauric.

Acidul lauric ajută la distrugerea bacteriilor nocive, ciupercilor și virusurilor din organism. Pentru a trata acneea în mod eficient, uleiul de cocos trebuie aplicat local, întrucât pielea este suprafața pe care se află bacteriile ce provoacă acneea. De asemenea, s-a dovedit faptul că acidul lauric oferă rezultate mult mai bune decât peroxidul de benzoil, un alt tratament popular pentru această afecțiune.

Uleiul de cocos hidratează pielea și grăbește procesul de vindecare

Multe persoane care suferă de acnee se confruntă cu deteriorarea pielii și cicatrizare. Hidratarea pielii este esențială pentru procesul de regenerare. Cu atât mai mult, folosit în acest scop, uleiul poate preveni hiperpigmentarea post-acneică, datorită proprietăților hidratante și curative. De asemenea, uleiul reduce inflamația și poate stimula producția de colagen.

Contraindicații

Ingerat, uleiul nu pare să fie problematic pentru majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, aplicarea directă pe piele nu este recomandată pentru persoanele cu un ten foarte gras. Acest ulei este comedogenic, ceea ce înseamnă că blochează porii și, în cazul persoanelor cu tenul gras, poate agrava acneea.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

3 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

33 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică