Sari la conținut

Beneficiile laptelui de cocos

sucul de nuca de cocos , benefic pentru creier
Sursa foto: arhiva doctorul zilei
sucul de nuca de cocos protejeaza celulele nervoase

Laptele de cocos are o mulțime de proprietăți asupra sănătății și nu ai niciun motiv să nu-l consumi. Este gustos, sățios, acționează ca un scut împotriva infecțiilor. 

Sunt studii care arată că acesta are un rol pozitiv în cazul unei persoane diagnosticate cu carență de fier. De asemenea, se pare că ar putea să prevină bolile cardiovasculare. De asemenea, acesta susține imunitatea organismului și este un bun  detoxifiant. În ultimul timp, cercetătorii spun că are un rol important în prevenția diabetului zaharat.

Principalele beneficii ale laptelui de cocos sunt:

  • Previne afecțiunile cardiovasculare. Laptele de cocos conține acid lauric, lipide antimicrobiene și acid capric, care are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Mai mult, acidul lauric are drept efect reducerea nivelului de colesterol și prevenirea bolilor cardiace. Cu alte cuvinte, grăsimile saturate din acest tip de lapte reglează nivelul grăsimilor din corp, prevenind depunerea lor pe pereții arterelor. Totodată, magneziul regăsit în laptele de cocos menține cotribuie la prevenirea atacurile de cord.
  • Reduce oboseala și îți dă energie. Laptele de cocos este plin de grăsimi bune care susțin organismul atunci când este supus unui efort intens. Specialiștii spun că un consum regulat de lapte de cocos stimulează dezvoltarea masei musculare, în special între antrenamente.
  • Te ajută să dormi bine și combate insomnia. Explicația este aceea că are în compoziție magneziu, un mineral care ajută la relaxare.
  • Bun pentru ten. Mai ales dacă este aplicat direct pe piele, laptele de cocos poate să catifeleze și să hidrateze corect pielea. Mai mult, poate să prevină apariția ridurilor.
  • Este eficient împotriva infecțiilor. Deoarece are în compoziție acidul gras – acid lauric care se transformă în monolaurin. Iar acesta la rândul său contribuie la creșterea imunității, combate gripa, diferiți viruși sau bacterii.
  • Este bun pentru persoanele care au diabet zaharat. Sunt studii care susțin că ar putea contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.