Un analgezic comun, indicat după un mini-accident vascular cerebral. Reduce riscul viitor cu până la 80%, spun specialiștii

Studiile sugerează că un analgezic comun și ieftin poate oferi câteva alte beneficii pentru sănătate, inclusiv protecția împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerului.

De secole, oamenii au luat aspirina pentru a calma durerile de cap. De asemenea, medicii îl folosesc și pentru a trata pacienții care au suferit un atac ischemic tranzitoriu, cunoscut și sub denumirea de mini-accident vascular cerebral.

O cercetare publicată în The Lancet sugerează că pacienții care iau aceste pastilele înainte ca medicii să le spună pot maximiza efectele asupra sănătății. Accidentele vasculare cerebrale minore diferă de tipurile majore de accidente vasculare cerebrale, ischemice sau hemoragice, deoarece fluxul de sânge către creier este blocat doar pentru o perioadă scurtă de timp – de obicei nu mai mult de cinci minute, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Un analgezic comun, indicat după un mini-accident vascular cerebral

Pe lângă faptul că sunt o urgență medicală, acestea servesc și ca un semn de avertizare al unui viitor accident vascular cerebral. Interesați să vadă dacă administrarea aspirinei imediat după un mini-accident vascular cerebral ar putea reduce riscul unui al doilea accident vascular cerebral, mai sever, cercetătorii europeni au analizat datele de la aproximativ 16.000 de persoane deja înscrise în 12 studii care examinează eficacitatea aspirinei pentru prevenirea pe termen lung a unui alt accident vascular cerebral. accident vascular cerebral.

Ei au analizat, de asemenea, date de la aproximativ 40.000 de oameni în trei studii care au analizat aspirina ca tratament potențial pentru accidentul vascular cerebral acut. Riscul de a suferi un AVC major este cel mai mare după un atac ischemic tranzitoriu; cu toate acestea, acest risc este crescut doar pentru câteva zile.

În acel timp, cercetătorii au descoperit că aspirina poate reduce substanțial riscul de a suferi un accident vascular cerebral ulterior cu aproximativ 70 până la 80%. Aceasta este o creștere considerabilă față de riscul redus cu 15% pe care studiile anterioare le-au găsit.

„Descoperirile noastre confirmă eficacitatea tratamentului urgent după un atac ischemic tranzitoriu și un accident vascular cerebral minor – și arată că aspirina este cea mai importantă componentă”, a spus cercetătorul principal Peter Rothwell într-un comunicat.

Tratamentul cu aspirină poate reduce riscul de AVC

„Tratamentul imediat cu aspirină poate reduce substanțial riscul și severitatea accidentului vascular cerebral recurent precoce. Această descoperire are implicații pentru medici, care ar trebui să administreze aspirina imediat dacă se suspectează un atac ischemic tranzitoriu sau un accident vascular cerebral minor, mai degrabă decât să aștepte o evaluare și investigații de specialitate.”

Aproximativ 10 până la 15 % dintre persoanele care suferă de accidente vasculare cerebrale minore continuă să aibă unul real în trei luni.

Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că accidentele vasculare cerebrale minore pot reduce speranța de viață a unei persoane, probabil datorită faptului că pacienții nu solicită asistență medicală, a spus Rothwell; dacă o fac, așteaptă câteva zile. Și jumătate din accidentele vasculare cerebrale recurente în rândul pacienților cu mini-AVC sunt rezultatul acestui curs de acțiune. 

„Încurajarea oamenilor să ia aspirină dacă cred că ar fi avut un accident vascular cerebral minor – care prezintă simptome neurologice necunoscute cu debut brusc – ar putea ajuta la abordarea acestei situații, în special dacă ajutorul medical urgent nu este disponibil”, a concluzionat Rothwell.

Recent Posts

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

9 minute ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

40 de minute ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

o oră ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

2 ore ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

2 ore ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

3 ore ago

Citeste si: