Categories: Ştiri sănătate

Un cunoscut medic chirurg, prins în flagrant în timp ce lua mită și reținut pentru 24 de ore. E acuzat că a luat șpagă de la pacienți de cel puțin 20 de ori în două luni

Un cunoscut medic chirurg, prins în flagrant în timp ce lua mită și reținut pentru 24 de ore. E acuzat că a luat șpagă de la pacienți de cel puțin 20 de ori în două luni.

Marți, 31 iunie, Octavian Mazilu, unul dintre cei mai cunoscuţi doctori din Timişoara, a fost prins astăzi în flagrant în timp ce primea 300 de lei de la un pacient. Doctorul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal și fost consilier local PSD în Timișoara.

Un cunoscut medic chirurg, prins în flagrant în timp ce lua mită și reținut pentru 24 de ore

 

Actualul șef secției de Chirurgie Generala II și Oncologie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara, a fost ridicat de polițiști în urma unor percheziții. Procurorii au decis să-l rețină pe medic pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

În ultimele două luni, oamenii legii au documentat 20 de acte materiale de luare de mită în acest dosar, flagrantul realizat de DGA Timișoara, alături de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș fiind doar cea mai recentă acțiune de acest gen.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au organizat un flagrant în urma căruia l-au prins pe medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, în timp ce ar fi luat mită de la pacienţi.

E acuzat că a luat șpagă de la pacienți de cel puțin 20 de ori în două luni

În urma unor plângeri, medicul Mazilu a fost monitorizat două luni, timp în care ar fi primit mită de la pacienţi de 20 de ori. Acesta ar fi încasat sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei în propriul cabinet din cadrul unităţii medicale în care activa ca şef Secţie Chirurgie Generală Oncologică.

În urma audierilor, procurorii au decis reținerea doctorului acuzat de luare de mită. Acesta a fost transferat în Arestul Poliției Timiș. În cursul zilei de miercuri, 1 iunie, va fi prezentat judecatorilor.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș”, transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, scrie Opiniatimisoarei.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

26 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

56 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică