marți, iunie 28, 2022

Un cunoscut medic chirurg, prins în flagrant în timp ce lua mită și reținut pentru 24 de ore. E acuzat că a luat șpagă de la pacienți de cel puțin 20 de ori în două luni.

Marți, 31 iunie, Octavian Mazilu, unul dintre cei mai cunoscuţi doctori din Timişoara, a fost prins astăzi în flagrant în timp ce primea 300 de lei de la un pacient. Doctorul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal și fost consilier local PSD în Timișoara.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Fostul director al Spitalului Municipal din Timișoara, reținut pentru luare de mită în formă continuată - Tion

Un cunoscut medic chirurg, prins în flagrant în timp ce lua mită și reținut pentru 24 de ore

 

Actualul șef secției de Chirurgie Generala II și Oncologie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara, a fost ridicat de polițiști în urma unor percheziții. Procurorii au decis să-l rețină pe medic pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

În ultimele două luni, oamenii legii au documentat 20 de acte materiale de luare de mită în acest dosar, flagrantul realizat de DGA Timișoara, alături de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș fiind doar cea mai recentă acțiune de acest gen.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au organizat un flagrant în urma căruia l-au prins pe medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, în timp ce ar fi luat mită de la pacienţi.

E acuzat că a luat șpagă de la pacienți de cel puțin 20 de ori în două luni

În urma unor plângeri, medicul Mazilu a fost monitorizat două luni, timp în care ar fi primit mită de la pacienţi de 20 de ori. Acesta ar fi încasat sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei în propriul cabinet din cadrul unităţii medicale în care activa ca şef Secţie Chirurgie Generală Oncologică.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

În urma audierilor, procurorii au decis reținerea doctorului acuzat de luare de mită. Acesta a fost transferat în Arestul Poliției Timiș. În cursul zilei de miercuri, 1 iunie, va fi prezentat judecatorilor.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș”, transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, scrie Opiniatimisoarei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private