Categories: Ştiri sănătate

Un expert în vaccinuri avertizează: „Nu putem vaccina planeta o dată la șase luni”

Unul dintre cei mai importanți oameni de știință în materie de vaccinuri din Marea Britanie a declarat recent că administrarea vaccinurilor de rapel tuturor la fiecare șase luni este „nu este sustenabilă”.

Profesorul Sir Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, a lansat un mesaj de speranță publicului. Acesta a transmis societății să se „deschidă”, în ciuda amenințării variantei Omicron.

Vorbind pentru The Telegraph, la un an de la prima administrare a vaccinului AstraZeneca, profesorul Pollard și-a exprimat optimismul pentru viitor – chiar dacă varianta Omicron continuă să devasteze Marea Britanie.

Expertul în vaccinuri consideră că Marea Britanie nu ar trebui să înceapă să lanseze al patrulea vaccin împotriva Covid-19 până când nu există mai multe dovezi că este necesară și a patra doză.

„Răul cel mare este în spatele nostru. Trebuie doar să trecem iarna”, a spus Pollard.

În ceea ce privește maniera actuală în care Boris Johnson gestionează criza, cu restricțiile sale relativ ușoare din Anglia, profesorul Pollard a spus: „(Se pare că funcționează până acum. Sistemul nu se prăbușește. Este cumva echilibrat.

„Nu putem vaccina planeta o dată la șase luni”

Un expert în vaccinuri avertizează. Sir Andrew, care încet-încet și-a schimbat declarațiile după ce a observat evoluția pandemiei, a insistat anterior că s-ar putea să nu fie nevoie de amplificatoare, a spus: „Viitorul trebuie să se concentreze pe cei vulnerabili și să pună la dispoziție vaccinuri sau tratamente pentru a-i proteja.

Știm că oamenii au anticorpi puternici timp de câteva luni după al treilea vaccin, dar sunt necesare mai multe date pentru a evalua dacă, când și cât de des cei care sunt vulnerabili vor avea nevoie de doze suplimentare”, a declarat ieri expertul în epidemiologie.

Andrew Pollard, președintele Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a adăugat: „Nu putem vaccina planeta o dată la patru sau șase luni. Nu este durabil sau accesibil. În viitor, trebuie să-i țintim pe cei vulnerabili”, este declarația lui publicată în dailymail.co/uk.

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

9 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

10 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

10 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

11 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

11 ore ago

Citeste si: