Un medic a dezvăluit ce se întâmplă în corpul tău când mănânci migdale: Zahărul din sânge va…

Beneficiile migdalelor pentru sănătate. Migdalele sunt utilizate pe scară largă nu numai în gătit, ci șipentru diverse tratamente cosmetice. Ele nu au doar o compoziție bogată de vitamine, ele au la bază o istorie bogată care datează de mii de ani. Dar și astăzi, efectele lor benefice asupra organismului și sănătății continuă să facă obiectul unui interes științific sporit.

Potrivit medicilor, sunt utile în primul rând datorită conținutului mare de proteine ​​vegetale, uleiuri, compoziția bogată de micro și macroelemente: vitaminele B, E, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, cobalt, mangan, seleniu. , crom și zinc.

Migdalele ajuta la prevenirea diabetului de tip II

Sursă foto: GETTY Images

„Magneziul pe care îl conțin controlează nivelul zahărului din sânge. De exemplu, ele pot ajuta la prevenirea diabetului de tip II. Într-un studiu, 20 de persoane cu această afecțiune au mâncat 60 de grame de migdale pe zi timp de 12 săptămâni, ceea ce a dus la scăderea glicemiei și a lipidelor”, spune expertul.

Redus nivelul de LDL

„Un factor de risc pentru bolile de inimă este nivelul ridicat de lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL) în sânge, care sunt principalii purtători de colesterol în organism. Un studiu pe 65 de persoane cu prediabet a constatat că o dietă care conține 20% din caloriile din migdale a redus nivelul de LDL cu o medie de 12,4 mg/dL”, a adăugat nutriționistul.

Alte proprietăți utile ale migdalelor

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Conținutul de minerale precum calciu, magneziu, mangan, cupru, zinc ajută la asigurarea rezistenței țesutului osos, care este deosebit de important pentru bătrâni și femei în timpul menopauzei”, spune dr. Lidia Kvashnina.

Această nucă poate fi un bun plus la dieta ta de slăbire

În plus, unele studii arată că consumul acestuia îți poate stimula ușor metabolismul, mai spune expertul. De asemenea, medicul adaugă că după o serie de studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că consumul regulat de vitamina E, care se găsește în cantități mari în această nucă, reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer și boala

Care sunt posibilele efecte secundare ale consumului acestei nuci?

Consumul său excesiv poate cauza probleme digestive datorită conținutului ridicat de proteine. De asemenea, această nucă este un produs bogat în calorii. Dacă este consumat în cantități mari, pot apărea kilograme în plus.

Mâncarea excesivă poate provoca flatulență, diaree și dureri de cap. Contraindicațiile pentru consumul acestuia sunt afecțiuni precum intoleranța individuală, obezitatea, ritmul cardiac rapid, tulburările intestinale (deoarece acest produs este bogat în proteine ​​și fibre, care pot provoca tulburări precum greață și vărsături, umflături și dureri abdominale). Nu ar trebui să mănânci nuca necoaptă, deoarece te poți otrăvi din cauza conținutului ridicat de cianură, citează Healthshots.

Recent Posts

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

12 minute ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

42 de minute ago

Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare a pensiei. Pensii, majorate cu 80-90%

Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…

o oră ago

BĂUTURA MINUNE care curăță sângele de excesul de zahăr şi stabilizează GLICEMIA. Este vitală pentru diabetici!

O băutură naturală ieftină scade rapid nivelul zahărului din sânge. Oamenii de știință britanici recomandă…

2 ore ago

Triunghi energetic special în inima României. Locul magic din Munţii Bucegi ce abundă în energii pozitive (VIDEO)

Există numeroase povești despre diverse fenomene ciudate în jurul Sfinxului. Despre un loc mistic în…

2 ore ago

Apel la populaţie privind colectarea medicamentelor expirate, la spital. Medic: Aduc rujuri, cosmetice, uneori chiar prezervative

În mod oficial, de la începutul acestui an, medicamentele expirate sau încă în uz, dar…

3 ore ago

Citeste si: