Categories: Stil de viaţă

Un medic a dezvăluit de ce citricele sunt dăunătoare persoanelor trecute de 50 de ani

De ce citricele sunt dăunătoare persoanelor trecute de 50 de ani? În ciuda beneficiilor aduse pentru sănătate, aceste fructe pot provoca probleme grave persoanelor în vârstă.

Potrivit medicilor, cei predispuși la diabet sunt sfătuiți să evite citricele dulci. Dr. Solomatina spune că fibrele din aceste fructe înlocuiesc doar pe jumătate zahărul în organism. Nivelul zaharului din sânge (glicemia) este un factor important în prevenirea complicațiilor cauzate de diabet.

Specialistul mai spune că citricele conțin acid care stimulează stomacul și îmbunătățește digestia. Dar poate dăuna persoanelor cu probleme gastro-intestinale.

„Citricele pot provoca o exacerbare a gastritei sau a ulcerelor gastrice. Dacă o persoană are inflamație la nivelul stomacului, poate apărea durerea sau pot apărea arsuri la stomac”, adaugă nutriționistul.

Medicii stomatologi sunt convinși că citricele dăunează structurii smalțului dinților, prin urmare, după ce le-au consumat, este necesar să vă clătiți bine gura cu apă. Cei care vor să slăbească kilogramele în plus vor trebui să renunțe la portocale și sucul de portocale.

Citricele parcurg un drum destul de lung înainte de a ajunge la masa noastră din punctul de recoltare. Pentru a preveni stricarea acestora, se aplică o serie de produse de protecție a plantelor, apoi conservanți. Prin urmare, să nu uităm să le spălăm bine înainte de consum, deși pielea majorității nu se consumă.

Citricele interacționează negativ cu multe medicamente

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Este mai bine să luați medicamentul cu apă plată.  Dacă faceți acest lucru, poate duce la reacții periculoase între medicament și substanțele conținute în suc.

Citricele devin periculoase atunci când pacienții iau antialergice

Cea mai mare amenințare pentru sănătate este combinația de medicamente antialergice cu suc d egrepfuit – aceasta poate duce la insuficiență cardiacă. Cu toate acestea, citricele au o mulțime de beneficii pentru sănătate care nu trebuie trecute cu vederea. Acestea ajută la purificarea sângelui de colesterol și la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Datorită prezenței acidului salicilic în compoziția lor, ele ajută la reducerea temperaturii corpului. Sunt un ajutor natural în lupta împotriva constipației. Sucul de portocale proaspat stors este antiinflamator, antiviral si antialergic. Fructul este prescris ca remediu natural pentru anemie, potrivit specialistului în nutriție.

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

o oră ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

2 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

3 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

3 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

4 ore ago

Citeste si: