Sari la conținut

Combinații periculoase: evită alăturarea ACESTOR alimente și băuturi cu BANANELE

banane
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Combinatii periculoase dintre banane si anumite alimente

Evită combinarea acestor alimente și băuturi cu bananele. Sunt binecunoscute avantajele consumului de banane pentru sănătate. Un aliment extrem de apreciat de majoritatea oamenilor, banana este cel mai cultivat fruct și există de peste 7.000 de ani.

Bananele conțin substanțe nutritive importante necesare pentru corp și minte. Mai exact, sunt o sursă important de Potasiu și oferă micronutrienți precum Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B6, Fier, Magneziu și Sodiu. Sunt, de asemenea, bogate în fibre și proteine.

Aceste fructe, care pot fi consumate atât crude, cât şi într-o serie de reţete delicioase, sunt atât de apreciate, încât în fiecare an sunt consumate aproximativ 100 miliarde de banane.

Mulţi le preferă şi ca alternativă sănătoasă la deliciile culinare, putând fi ingredientul principal în reţete de clătite sau pâine.

Combinații periculoase: evită alăturarea ACESTOR alimente și băuturi cu BANANELE

Cu toate acestea, trebuie să acordăm o atenţie deosebită consumului de banane, pentru că uneori s-ar putea să nu fie o alegere foarte inspirată. Aceste fructe sunt greu de absorbit de organism pentru persoanele cu stomac sensibil, dacă sunt combinate cu alte ingrediente.

Mai mult, anumite alimente nu se potrivesc bine cu bananele din mai multe motive, inclusiv potenţiale probleme de sănătate şi dificultăţi digestive.

Diverse persoane pot reacţiona diferit la combinaţiile de alimente, iar acest lucru poate depinde de sensibilităţile lor individuale şi de sistemul digestiv, potrivit RADOR.

Iată câteva dintre alimentele care trebuie evitate în combinaţie cu bananele:

  • Citricele şi bananele: Citricele precum portocalele sau grapefruitul combinate cu banane pot provoca gaze şi iritaţii digestive, din cauza conţinutului ridicat de acid ascorbic din citrice.
  • Produsele lactate şi bananele: Combinaţia dintre banane proaspete şi produse lactate precum laptele, iaurtul sau brânza, este posibil să provoace un anumit disconfort, cum ar fi indigestia. Acest lucru se datorează conţinutului de taninuri din banane, care pot duce la o senzaţie de greutate.
  • Băuturile carbogazoase şi bananele: Consumul de banane după un suc acidulat poate duce la exces de gaze şi tulburări ale stomacului. Băuturile carbogazoase conţin dioxid de carbon, care stimulează formarea de gaze în stomac, iar combinarea lor cu banane creşte acest efect.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel