Categories: Ştiri sănătate

Imaginea unui medic care îmbrățișează un pacient cu Covid-19 a devenit VIRALĂ: „Uneori e imposibil să-i ținem de mână pe toți, dar măcar să încercăm să fim puțini mai umani”

Imaginea unui medic care îmbrățișează un pacient cu Covid-19 a devenit VIRALĂ: „Uneori e imposibil să-i ținem de mână pe toți, dar măcar să încercăm să fim puțini mai umani”.

O imagine cu un doctor care strânge în brațe un pacient cu Covid-19 a devenit virală pe Internet. Un medic în combinezon albastru, cu mănuși și vizieră, privind în gol în timp ce ține în brațe un bărbat epuizat de boală.

Doctorul se numește Joseph Varon și este șeful echipei medicale de la Centrul United Memorial din Houston, Texas. Imaginea a fost surprinsă chiar de Ziua Recunoștinței. Momentul a fost imortalizat de Go Nakamura, de la agenția Getty.

„Fotograful mă însoțea și tocmai intram în unitatea COVID pe care o am în grijă, când am observat că pacientul în vârstă coborâse din pat și încerca, plângând, să iasă din salon. M-am apropiat și l-am întrebat de ce plânge. ‘Vreau să ajung la soția mea’, a răspuns. Așa că mi-am pus mâinile în jurul lui și l-am îmbrățișat. Chiar nu știam că sunt fotografiat în acel moment”, a mărturisit medicul.

Imaginea unui medic care îmbrățișează un pacient cu Covid-19, VIRALĂ. „Nu știu cum de nu am clacat până acum”

Joseph Varon a declarat pentru cnn.com că situațiile ca cele imortalizate în poză sunt numeroase. Oamenii bolnavi de coronavirus intră uneori în depresie. Iar personalul medical încearcă să managerieze aceste situații și uman, nu doar medical.

„Obișnuiesc să merg în saloanele lor. Mă așez pe paturile pacienților și mai vorbesc cu ei, pentru că ei simt nevoia ca cineva să-i țină de mână. Cei din echipa mea se pricep foarte bine să facă asta. Dar avem atât de mulți pacienți, încât uneori e imposibil să-i ținem de mână pe toți, dar măcar să încercăm să fim puțini mai umani.

Unii dintre ei plâng, alții încearcă să fugă. Am avut chiar zilele trecute un pacient care a încercat să fugă pe fereastră”, a povestit doctorul Varon.

Acesta a mai dezvăluit că bărbatul din fotografia devenită celebră va putea să-și vadă soția cât de curând. Starea de sănătate i s-a îmbunătățit considerabil și toată lumea se așteaptă ca, până la sfârșitul săptămânii, acesta să fie externat.

„Nu știu ce mă ajută să merg înainte. Nu știu cum de nu am clacat până acum. Multe dintre asistentele mele au clacat de multe ori. Le apucă plânsul în mijlocul zilei, pentru că se întristează foarte tare. Uneori, chiar din situații precum cea din poză. Adică, atunci când văd pacienți care plâng, pentru că vor să-și vadă familiile”, a mai spus doctorul.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

22 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică