miercuri, decembrie 7, 2022

În spitalele deja arhipline, cadrele medicale se îngrijorează pentru ce va urma după sărbătorile de Crăciun. Medicii avertizează autoritățile că își vor lua libertatea de a demisiona, dacă locurile pentru pacienții Covid-19 nu se vor suplimenta.

În ciuda recomandărilor ministrului Sănătății, spitalele nu au reușit până acum să organizeze spațiul astfel încât fiecare unitate să poată trata și pacienți bolnavi cu noul coronavirus, potrivit Gândul. Medicii, nemulțumiți de lipsa de ordine, au anunțat că vor demisiona curând și își rezervă acest drept, dacă nu vor fi suplimentate locurile pentru pacienții Covid-19.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Cadrele medicale vor lua această decizie în urma evenimentelor petrecute de la începutul pandemiei. Medicii au fost supuși unui efort incredibil, cu precădere în ultima vreme, când bilanțul infectărilor a crescut cu fiecare zi. Sigur, aici se face referire la spațiul din spitalele destinate tratării pacienților bolnavi cu noul coronavirus. Cadrele medicale au efectuat o petiție numită „Stop împărțitii spitalelor în COVID și non-COVID”, prin care cereau ca fiecare spital să trateze pacienți Covid, în scopul echilibrării locurilor și permformanței de tratament.

De asemenea, petiția a fost trimisă de medicii care lucrează în spitalele COVID, considerând că există o discriminare, fiind supuși unei „presiuni de neimaginat”.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! Regele Charles a apărut în public...

”Recomandarea ministrului sănătății era ca și spitalele de fază 3, spitalele județene și cele municipale să pregătească o rezervă de 10% din paturile ATI și 15% din celelalte paturi special pentru îngrijirea pacienților infectați cu Sars-Cov2”, se precizează în petiție.

Acest punct al petiției subliniază că spitalele de stat și private din România au o capacitate mult mai mare de a trata pacienți. Cu toate acestea, spitalele non-COVID refuză tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, motivând această alegere prin lipsa de „circuite”. Medicii susțin că acesta este doar un pretext, întrucât problema invocată poate fi rezolvată foarte ușor.

Te-ar mai interesa: Cea mai tristă știre din România. O treime dintre ...

Spitale COVID și non-COVID, numai în România!

Cu atât mai mult, medicii trag un semnal de alarmă către alegerile autorităților. România este singura țară care a împărțit unitățile sanitare în COVID și non-COVID.

”Nicăieri în lume spitalele nu au fost imparțite în «COVID» și «non-COVID», precum și nicăieri în lume o recomandare a Ministrului Sănătășii si un Ordin al DSP-ului nu sunt terfelite și minimalizate!”, se subliniază în petiție.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

În cazul în care autoritățile nu vor îndrepta situația actuală, medicii au anunțat că își rezervă dreptul de a demisiona.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private