Categories: Ştiri sănătate

Un medic cunoscut din Botoșani a murit după ce a ieșit din gardă. Colegii săi trag un semnal de alarmă: „Este vorba de suprasolicitare!”

Un medic cunoscut din Botoșani a murit după ce a ieșit din gardă. Colegii săi trag un semnal de alarmă: „Este vorba de suprasolicitare!”

Vineri, 7 ianuarie, medicul botoșănean Ovidiu Nicolae Alexa, în vârstă de doar 46 de ani, a murit în urma unui infarct şi nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de colegii săi.

Un medic cunoscut din Botoșani a murit după ce a ieșit din gardă

Coordonatorul UPU de al Spitalul din Dorohoi, județul Botoșani, a murit la scurt timp după ce a ieșit din gardă. Ovidiu Alexa ar fi ajuns acasă, unde i s-a făcut rău. A fost găsit de iubita sa, care este totcadru medical la același spital

Partenera de viață a alertat cadrele medicale, sunând la numărul de urgență 112. Mai mulţi medici şi asistenţi din cadrul Spitalului au intervenit de urgenţă. Au încercat să-l resusciteze timp de o oră şi jumătate, însă, din păcate, eforturile lor s-au dovedit a fi zadarnice.

Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea „Medicină generală”. El avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

Colegii săi trag un semnal de alarmă: „Este vorba de suprasolicitare!”

Medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, a declarat că medicul Ovidiu Nicolae Alexa a decedat în urma unui infarct şi nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare îndelungate făcute de colegii săi.

„A fost un om deosebit. A muncit enorm pentru spital, pentru pacienți, a salvat sute de vieți. Din păcate el s-a pierdut și din cauza muncii, a stresului de zi cu zi.

Decesul colegului nostru este o dovadă în plus a stresului și epuizării personalului medical în această perioadă. Din păcate, inima unor colegi cedează. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană,  medicul Valerian Andrieș.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi, susţine că decesul trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă.

Suprasolicitarea cadrelor medicale este consecința firească a activităţilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19, susțin medicii.

„Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adăscăliţei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

5 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

6 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

6 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

7 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

7 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică