Sari la conținut

Diplomele obținute de asistenții medicali vor fi recunoscute în toate statele Uniunii Europene

medici, doctor, sanatate,

Peste 59.000 de absolvenți ai cursurilor de învățământ postliceal care au obținut diploma de asistenți medicali generaliști înainte de anul 2010 pot obține recunoașterea calificărilor profesionale în spațiul european în urma absolvirii unui curs de revalorizare a diplomei pe durata unui an, a precizat Ministerul Sănătăți.

„Ministerul Sănătății, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și Ministerul Educației Naționale au obținut, după o serie de negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene, revizuirea Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale.

În urma acestui demers, România va avea dreptul de a implementa un program de revalorizare care are ca scop perfecționarea formării anterioare a asistenților medicali în vederea dobândirii unei formări conforme criteriilor minime prevăzute de directiva europeană”, se arată în comunicat.

În acest fel, diplomele profesionale obținute de asistenții medicali înainte de anul 2010 vor fi recunoscute în statele membre, fără ca aceștia să mai fie supuși altor teste teoretice sau stagii de adaptare în țările unde doresc să profeseze.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel