Categories: Expertul zilei

Un medic gastroenterolog explică problemele digestive asociate cu COVID-19

Patogeneza COVID-19 este încă în curs de studiu, având încă multe de descoperit despre simptomele și epidemiologia sa.

Chiar dacă această boală este în primul rând asociată cu febră și suferință respiratorie, mulți pacienți au raportat că au prezentat și simptome digestive.

Astfel, există suficiente dovezi care să sugereze că noul coronavirus nu vă afectează doar tractul respirator, ci vă poate perturba foarte bine și funcționarea gastro-intestinală.

Simptome gastrointestinale asociate cu COVID-19

Un studiu recent a relevat o incidență a simptomelor gastrointestinale la pacienții cu COVID-19. Aceste simptome au inclus anorexie, diaree, vărsături, greață, dureri abdominale și sângerări gastro-intestinale.

Cu toate acestea, pierderea mirosului nu a fost raportată prea mult la acești pacienți. Pierderea poftei de mâncare și diareea sunt în continuare cele mai răspândite simptome digestive asociate COVID-19.

Simptome COVID-19: Model de apariție

Majoritatea pacienților cu COVID-19 au simptome digestive împreună cu simptome respiratorii. Pe baza studiilor din China, majoritatea pacienților care prezentau simptome gastro-intestinale au prezentat și simptome respiratorii în același timp.

Dar unii pacienți pot prezenta doar suferință digestivă, în timp ce unii pot dezvolta simptome gastro-intestinale presante înainte de apariția bolilor respiratorii.

Gravitatea simptomelor gastrointestinale ale COVID-19

Da, întrucât mulți pacienți pot prezenta doar simptome gastro-intestinale, aceștia ar trebui luați ca un motiv legitim de îngrijorare.

Dacă se întâmplă să întâmpinați orice fel de suferință digestivă inexplicabilă care nu reușește să dispară în ciuda îngrijirii adecvate, ar trebui să aveți o mare suspiciune pentru COVID-19 și să vă faceți testul pentru același lucru.

De fapt, simptomele gastrointestinale ale COVID-19 înseamnă adesea că ați contractat o formă severă de infecție care s-ar putea dovedi chiar fatală.

Unele studii au arătat că pacienții cu COVID-19 care prezintă simptome gastro-intestinale, împreună cu simptome respiratorii, au un risc de mortalitate de aproape două ori mai mare decât pacienții care nu au probleme digestive.

Tratarea simptomelor gastrointestinale ale COVID-19

Dacă dezvoltați simptome digestive persistente în ciuda oricărei cauze identificabile, este posibil să aveți virusul.

Într-un astfel de caz, vi se recomandă să nu luați medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și să practicați o igienă strictă a mâinilor pentru a evita transmiterea infecției altora.

Simptomele gastrointestinale ale COVID-19 sunt abordate în mod tradițional și nu justifică niciun tratament specializat. Majoritatea pacienților au avut diaree și li s-a recomandat să ia medicamentul antidiareic standard pentru a face față problemei.

În mod similar, pacienților care sufereau de greață și vărsături li s-au administrat medicamente antinausea. Pentru durerile abdominale, pacienții trebuie să evite administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și pot lua în schimb Tylenol.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: