duminică, februarie 5, 2023

Patogeneza COVID-19 este încă în curs de studiu, având încă multe de descoperit despre simptomele și epidemiologia sa.

Chiar dacă această boală este în primul rând asociată cu febră și suferință respiratorie, mulți pacienți au raportat că au prezentat și simptome digestive.

Astfel, există suficiente dovezi care să sugereze că noul coronavirus nu vă afectează doar tractul respirator, ci vă poate perturba foarte bine și funcționarea gastro-intestinală.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

Simptome gastrointestinale asociate cu COVID-19

Un studiu recent a relevat o incidență a simptomelor gastrointestinale la pacienții cu COVID-19. Aceste simptome au inclus anorexie, diaree, vărsături, greață, dureri abdominale și sângerări gastro-intestinale.

Cu toate acestea, pierderea mirosului nu a fost raportată prea mult la acești pacienți. Pierderea poftei de mâncare și diareea sunt în continuare cele mai răspândite simptome digestive asociate COVID-19.

Simptome COVID-19: Model de apariție

Majoritatea pacienților cu COVID-19 au simptome digestive împreună cu simptome respiratorii. Pe baza studiilor din China, majoritatea pacienților care prezentau simptome gastro-intestinale au prezentat și simptome respiratorii în același timp.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Dar unii pacienți pot prezenta doar suferință digestivă, în timp ce unii pot dezvolta simptome gastro-intestinale presante înainte de apariția bolilor respiratorii.

Gravitatea simptomelor gastrointestinale ale COVID-19

Da, întrucât mulți pacienți pot prezenta doar simptome gastro-intestinale, aceștia ar trebui luați ca un motiv legitim de îngrijorare.

Dacă se întâmplă să întâmpinați orice fel de suferință digestivă inexplicabilă care nu reușește să dispară în ciuda îngrijirii adecvate, ar trebui să aveți o mare suspiciune pentru COVID-19 și să vă faceți testul pentru același lucru.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

De fapt, simptomele gastrointestinale ale COVID-19 înseamnă adesea că ați contractat o formă severă de infecție care s-ar putea dovedi chiar fatală.

Unele studii au arătat că pacienții cu COVID-19 care prezintă simptome gastro-intestinale, împreună cu simptome respiratorii, au un risc de mortalitate de aproape două ori mai mare decât pacienții care nu au probleme digestive.

Tratarea simptomelor gastrointestinale ale COVID-19

Dacă dezvoltați simptome digestive persistente în ciuda oricărei cauze identificabile, este posibil să aveți virusul.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

Într-un astfel de caz, vi se recomandă să nu luați medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și să practicați o igienă strictă a mâinilor pentru a evita transmiterea infecției altora.

Simptomele gastrointestinale ale COVID-19 sunt abordate în mod tradițional și nu justifică niciun tratament specializat. Majoritatea pacienților au avut diaree și li s-a recomandat să ia medicamentul antidiareic standard pentru a face față problemei.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

În mod similar, pacienților care sufereau de greață și vărsături li s-au administrat medicamente antinausea. Pentru durerile abdominale, pacienții trebuie să evite administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și pot lua în schimb Tylenol.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private