Categories: Stil de viaţă

Un medic geriatru american a dezvăluit rețeta exactă care întârzie îmbătrânirea și menține creierul ager

Rețetă anti-îmbătrânire. Specialiştii în geriatrie (specilitatea medicală care se ocupă cu studiul procesului de îmbătrânire) spun că un regim sănătos nu opreşte timpul în loc, însă vă poate face să arătaţi mai tânăr.

Bazaţi-vă pe legume proaspete şi pe fructe, deoarece sunt sărace în calorii şi pline de nutrienţi, spune dr. Bradley Willcox, profesor de geriatrie la Universitatea din Hawaii. Uitaţi, în schimb, de grăsimile nesănătoase.

Rețeta exactă care întârzie îmbătrânirea. Experţii vă sfătuiesc să vă aduceţi aminte că legumele conţin antioxidanţi, precum vitaminele C şi E, dar şi alţi compuşi, numiţi polifenoli şi antocianine, responsabili pentru lupta cu radicalii liberi. Aceştia din urmă distrug funcţiile celulelor şi dau peste cap metabolismul. Corpul îi poate produce dacă vă expuneţi excesiv soarelui, poluării şi fumatului. Aceste substanţe pot accelera procesul îmbătrânirii şi sunt adeseori puse în legătură cu dezvoltarea unor boli precum cancerul, afecţiunile cardiovasculare, bolile inflamatorii, inclusiv osteoartrita.

Calciu şi vitamina D

Aşadar, cu cât înaintaţi în vârstă, cu atât este mai importantă dieta pe care o ţineţi şi cu atât mai mult trebuie să aveţi în vedere ca aceasta să fie bogată în antioxidanţi.

Pe lângă aceste substanţe, este important să nu vă lipsească din proteine, calciul şi vitamina D. În schimb, este bine să renunţaţi ori să reduceţi la minimum consumul de grăsimi saturate şi acizi trans, proveniţi din prăjeli şi fast-food. Puteţi, în schimb, să consumaţi grăsimi provenite din nuci, migdale, peşte, ulei de măsline.

Uleiul de măsline extravirgin menţine memoria

Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate şi este mult mai sănătos decât margarina, produs care conţine grăsimi saturate.

Un studiu realizat de medici neurologi a arătat că persoanele care consumă alimente bogate în grăsimi saturate riscă după vârsta de 65 de ani să sufere de boli care le afectează memoria.

Cel mai bine este să alegeţi uleiul de măsline extravirgin, deoarece poate creşte nivelul colesterolului «bun» din organism. Este recomandat să folosiţi un astfel de ulei la salate, dar şi la gătit.

Omega 3 întârzie îmbătrânirea creierului

Nucile conţin proteine şi grăsimi, fără să fie o sursă de colesterol, şi pot fi un substitut al meselor grase.

Migdalele sunt foarte bogate în vitamina E, iar alunele conţin cantităţi mari de acizi omega 3. La fel şi peştele. Dacă doriţi să aduceţi în organism cantităţi mari de acizi omega 3, puteţi încerca somonul ori sardinele. Într-o săptămână, este bine să mâncaţi măcar două mese care să conţină peşte.

Recent Posts

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

17 minute ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

47 de minute ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

o oră ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

2 ore ago

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

2 ore ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

3 ore ago

Citeste si: