Medic: această legumă ieftină „resuscitează” ficatul și scade colesterolul

O legumă ieftină ” resuscitează” la propriu ficatul și scade colesterolul. Dr. Mariat, nutriționist rus, spune că usturoiul este cel care ajută la normalizarea activității ficatului.

În plus, anghinarea ajută și ea acest organ, făcându-l să funcționeze mai bine. Dr. Mukhina adaugă că consumul de anghinare are efecte coleretice și hepatoprotectoare. Ca urmare, organismul se eliberează mai intens de uree, toxine și săruri ale metalelor grele și, în plus, scade nivelul colesterolului.

„Anghinarea va fi utilă în colecistită, hepatită cronică, insuficiență renală, ateroscleroză și obezitate”, spune medicul.

Alte beneficii ale usturoiului

În ceea ce privește celălalt produs care ajută la normalizarea funcției hepatice – usturoiul, acesta trebuie consumat doar în doze mici, avertizează Dr. Mariyat Mukhina.

Potrivit medicului, aminoacizii conținuți de acesta au un efect benefic asupra celulelor hepatice: datorită acțiunii lor, structura celulară a hepatocitelor poate fi refăcută.

O altă calitate importantă a legumei condimentate este că previne coagularea sângelui și tromboza și are un efect pozitiv asupra circulației sângelui.

Utilizând această legumă în dieta dumneavoastră, puteți crește semnificativ funcțiile de protecție ale organismului, astfel încât în timpul iernii să fie unul dintre cele mai dorite produse de pe masa dumneavoastră.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumul său regulat îmbunătățește semnificativ echilibrul microflorei intestinale, neutralizând acțiunea microorganismelor dăunătoare.

Acest produs alimentar ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge. Datorită acestui fapt, puteți îmbunătăți funcționarea sistemului cardiovascular.

Susține sănătatea generală a organismului

Această legumă aromată ar trebui să fie inclusă în dieta dvs. pentru cei care doresc să accelereze procesul metabolic în organism. Acesta susține sănătatea generală a organismului și crește vitalitatea.

Dar, în ciuda beneficiilor sale, această legumă are substanțe puternice, al căror exces poate duce la consecințe nedorite și nu face decât să înrăutățească starea. Atunci când mâncați și mai ales când vă tratați cu ea, trebuie să fiți extrem de atenți și să nu exagerați cu cantitățile consumate.

De asemenea, ar trebui să limitați consumul acestei legume în următoarele cazuri: pe stomacul gol; cu o săptămână înainte de o operație iminentă, deoarece afectează coagularea sângelui; în pancreatită, boli biliare, boli de ficat, deoarece stimulează puternic sistemul digestiv și poate provoca crampe și arsuri la stomac; în obezitate, deoarece declanșează apetitul; în epilepsie, deoarece poate provoca o criză de epilepsie, scrie ActualNo.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

18 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică