Medic: această legumă ieftină „resuscitează” ficatul și scade colesterolul

O legumă ieftină ” resuscitează” la propriu ficatul și scade colesterolul. Dr. Mariat, nutriționist rus, spune că usturoiul este cel care ajută la normalizarea activității ficatului.

În plus, anghinarea ajută și ea acest organ, făcându-l să funcționeze mai bine. Dr. Mukhina adaugă că consumul de anghinare are efecte coleretice și hepatoprotectoare. Ca urmare, organismul se eliberează mai intens de uree, toxine și săruri ale metalelor grele și, în plus, scade nivelul colesterolului.

„Anghinarea va fi utilă în colecistită, hepatită cronică, insuficiență renală, ateroscleroză și obezitate”, spune medicul.

Alte beneficii ale usturoiului

În ceea ce privește celălalt produs care ajută la normalizarea funcției hepatice – usturoiul, acesta trebuie consumat doar în doze mici, avertizează Dr. Mariyat Mukhina.

Potrivit medicului, aminoacizii conținuți de acesta au un efect benefic asupra celulelor hepatice: datorită acțiunii lor, structura celulară a hepatocitelor poate fi refăcută.

O altă calitate importantă a legumei condimentate este că previne coagularea sângelui și tromboza și are un efect pozitiv asupra circulației sângelui.

Utilizând această legumă în dieta dumneavoastră, puteți crește semnificativ funcțiile de protecție ale organismului, astfel încât în timpul iernii să fie unul dintre cele mai dorite produse de pe masa dumneavoastră.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumul său regulat îmbunătățește semnificativ echilibrul microflorei intestinale, neutralizând acțiunea microorganismelor dăunătoare.

Acest produs alimentar ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge. Datorită acestui fapt, puteți îmbunătăți funcționarea sistemului cardiovascular.

Susține sănătatea generală a organismului

Această legumă aromată ar trebui să fie inclusă în dieta dvs. pentru cei care doresc să accelereze procesul metabolic în organism. Acesta susține sănătatea generală a organismului și crește vitalitatea.

Dar, în ciuda beneficiilor sale, această legumă are substanțe puternice, al căror exces poate duce la consecințe nedorite și nu face decât să înrăutățească starea. Atunci când mâncați și mai ales când vă tratați cu ea, trebuie să fiți extrem de atenți și să nu exagerați cu cantitățile consumate.

De asemenea, ar trebui să limitați consumul acestei legume în următoarele cazuri: pe stomacul gol; cu o săptămână înainte de o operație iminentă, deoarece afectează coagularea sângelui; în pancreatită, boli biliare, boli de ficat, deoarece stimulează puternic sistemul digestiv și poate provoca crampe și arsuri la stomac; în obezitate, deoarece declanșează apetitul; în epilepsie, deoarece poate provoca o criză de epilepsie, scrie ActualNo.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

o oră ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

2 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

3 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: