Categories: Ştiri sănătate

Un medic infecționist avertizează. În cât timp trebuie să ajungi la spital de la debutul simptomelor. Valabil și pentru cei cu forme ușoare

Simptome Omicron. Managerul Spitalului ”Victor Babeş din Bucureşti”, medicul Simin Florescu, afirmă că pacienţii care nu vor avea forme severe de COVID-19 în al cincilea val al pandemiei vor primi tratament în ambulatoriu, cu condiţia să se adreseze medicilor la cel mult o săptămână de la apariţia simptomelor bolii. Unul dintre centrele de evaluare din Bucureşti va fi deschis la Spitalul ”Victor Babeş din Bucureşti”.

Medicii preconizează un număr mare de pacienţi în al cincilea val al pandemiei, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 dublându-se la fiecare 48 de ore, a afirmat Simin Florescu, marţi seară, într-o emisiune la TVR.

Pacienții trebuie să ajungă într-un centrul de evaluare

În aceste condiţii, în al cincilea val al pandemiei, se va pune accent pe tratamentul în ambulatoriu al pacienţilor care nu au forme severe de boală, şi care vor primi tratamente în centrele de evaluare.

”Există o condiţie esenţială: ca pacientul să se adreseze acestor centre de evaluare în maxim şapte zile de la debutul simptomatologiei. Nu e nimic deosebit faţă de ce a fost până acum: Dacă vorbim de Omicron, ceea ce va fi preponderent acum, debutul este cu fenomene de tract respirator superior, cu rinoree, cu durere în gât, eventual febră şi în cazuri mai rare cu truse şi cu fenomenele acelea respiratorii de tip pneumonie”, a afirmat medicul.

Aceasta a menţionat că un astfel de centru de evaluare va fi înfiinţat şi la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Pe parcursul bolii, pacienţii vor ţine legătura cu medicul de familie care va monitoriza starea de sănătate a bolnavilor.

Florescu a menţionat că ”un termen rezonabil” de punere în funcţiune a acestor centre de evaluare şi tratament este de cel mult o săptămână.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

24 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

55 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică