Un medic spune ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi pâine dăuă săptămâni

Un medic spune ce se întâmplă cu colesterolul tău dacă nu mai consumi pâine dăuă săptămâni

Chiar dacă renunți la a mai consuma pâine sănătoasă, apar schimbări pozitive în organism. Una dintre ele afectează nivelul colesterolului – renunțarea la acest aliment duce la reducerea colesterolului rău (LDL).

Este suficient să nu consumi acest produs timp de cel puțin 2 săptămâni pentru a se produce modificări tangibile, potrivit nutriționiștilor. Multe persoane suferă de intoleranță la gluten sau alergii. Cu astfel de boli, este mai bine să renunțați să consumați pâine.

Potrivit medicilor, produsele de pâine provoacă iritații și inflamații în tractul digestiv, precum și acumularea de gaze.

Renunțarea la pâine timp de 2 săptămâni . Ce schimbări vor apărea?

„Valoarea colesterolului LDL se va îmbunătăți și va exista mai puțină oxidare în vase, organismul tău va putea contracara eficient tot ceea ce merge în direcția dezvoltării aterosclerozei”, spune expertul.

Potrivit medicului, dacă refuzi acest produs, organismul tău va putea absorbi mai mult zinc, fier și calciu. După cum explică dr. Ponomareva, coacerea acestui produs duce la o absorbție afectată a acestor microelemente și, în consecință, se formează o deficiență în organism.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Preferi un sandviș tradițional cu pâine și unt dimineața? Încearcă fără ele, după o săptămână vei avea mai puține dureri de cap, iar memoria se va îmbunătăți”, spune expertul.

„Veți observa că aveți mai puține motive de anxietate, gândurile depresive au dispărut”, spune dr. Ponomareva. Ea explică că, „în lipsa acestui aliment, hormonul fericit serotonina este produs mai bine. Este un fapt binecunoscut că este produs tocmai în intestine”.

În două săptămâni de la renunțarea la produsele de panificație, inflamația și durerea din organism vor dispărea.

Acest lucru este deosebit de important pentru cei care suferă de:

  • Artrită;
  • Osteoartrită;
  • Dureri musculare sau boli autoimune.

Mai multă vitamina E și mai ales vitaminele B vor putea fi absorbite de organism în acest caz. B1 merită o atenție deosebită, deficiența sa poate fi observată în simptome psihologice, iritabilitate, experimentarea fricii, atacuri de panică, precum și în direcția stărilor depresive.

Starea pielii depinde în mare măsură de dietă – erupțiile neplăcute și roșeața pot apărea nu numai din cauza malnutriției, ci și din cauza consumului de alimente nesănătoase. Acneea este adesea reacția organismului la glutenul de grâu, care se găsește în făină. Nu este excretat din organism, dar rămâne pe pereții intestinului.

Și atunci când produsele care conțin zahăr intră în organism, se eliberează insulina, care activează procesele inflamatorii și provoacă exacerbarea acneei și a inflamațiilor pielii. În plus, zahărul are un efect deshidratant și stimulează producția de sebum, care înfundă porii. Dar, cel mai important, distruge fibrele de colagen și elastină, reducând elasticitatea și fermitatea pielii, dând lumină verde ridurilor.

 

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

9 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

38 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică